מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> אדוה גן סתיו נסעה לאלפרדו בפ

אדון אלפרדו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הרביולי היו ממולאים גבינות עיזים ברוטב שמנת ופסטו, בתוספת ממרח עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. טעם הזיתים השביח את הרביולי, הטובים בפני עצמם...'' אדוה גן סתיו נסעה לאלפרדו בפ''ת ולרגע חשבה שהיא נמצאת ברמת הגולן

יש מקום אחד בקצה פתח תקווה שנראה מרחוק כמו סתם עוד ערימת משרדי היי טק מחוברים יחדיו בשלל בטון וזכוכית. אם, במקרה לגמרי, מזדמנים פנימה, מגלים פארק רחב ידיים שזור פלגי מים (ברור שמלאכותיים, מה אנחנו, ברמת הגולן??), פסלים וספסלים עליהם אפשר לשבת ולהגיד: אני לא מאמינה שבאמצע אזור התעשיה נמצא מקום כזה, אני חייבת להביא לכאן את הילדים.

כדי להתאושש, עלינו בשלווה במעלה מדרגות הצופות לבריכת המים הצלולה שבמרכז הפארק ופסענו לתוך מסעדת אלפרדו שבפארק אזורים (להלן: התגלית), רק כדי לגלות מקום מלא מפה לפה בסועדים צוהלים (איך הם מכירים את המקום הזה? רק אני לא בעניינים?).
גמרנו להתלהב מתגליתנו ועברנו להתעסק בעיקר: רעב כבד ששרר במקומותינו ובפתרונות לו, אותם הציעה מלצרית חמודה ויעילה.

הפתרונות הגיעו במהירות בדמות פטריות שמפניון ממולאות בגבינת עיזים, אגוזי מלך ועשבי תיבול מצופות בציפוי פריך ומתפצח שנחו בשלווה בשלולית רוטב אלפרדו והיו מעולות. יד ביד עם הפטריות הגיע סלט רחב ידיים שזכה לשם סאן ג'מיניאן (לא סנדל אפור, שכל) שהכיל עלי בייבי, חסה, גבינת רוקפור, אגוזים, חצאי עגבניות שרי שנצלו בגריל ופטריות פורטובלו ושמפניון שהוקפצו בשמן זית, שום ויין לבן. הסלט, המצויין, לא חוסל רק בגלל המחשבה על המנות העיקריות. מי אמר שאני לא מבוגר אחראי?
והן הגיעו, מהבילות וריחניות, פיצה מלנזנה ורביולי גבינות צאן. נדמה שהפיצה נוצרה בדיוק לטעמי – בצק לא דק מדי ולא עבה מדי, רוטב עגבניות סמיך והמון גבינה מעל ומתחת לפרוסות חצילים ופרוסות עגבניה. לפיצה היה טעם נפלא של אפיה בתנור לבנים, מה שתמיד מזכיר לי את משאיות הפיצה על חוף הים בדרום צרפת, ליד ביתה של סבתי האהובה (באמת הגיע הזמן להתקשר אליה).

הרביולי היו ממולאים גבינות עיזים ברוטב שמנת ופסטו בתוספת ממרח עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. טעם הזיתים השביח את הרביולי הטובים בפני עצמם. טוב לראות שעוד יש מקומות שזוכרים לבשל עם זיתים אמיתיים ולא כאלו שנצבעו בפחחיה בצבע שחור בוהק.
מרוצות מהתגלית, מהאוכל ומעצמנו (יחי ההעצמה העצמית) לקחנו נשימה עמוקה ופנינו לישורת האחרונה, מגש הקינוחים (שוב המנהג הזה להניח מתחת לאפך מגש מפתה ולגרום לכך ששום ''אני לא יכולה להכניס עוד פירור'' לא יחזיק מעמד). בחרנו עוגת שוקולד טובה (מורכבת מ-99% שוקולד, מה יכול להשתבש?) ועוגת גבינה עם ריבת חלב. נפרדנו באיחולי להתראות בקרוב מאלפרדו ומהאורות המנצנצים על פני המים ויצאנו מהגן הנעלם אל הכרך הגדול.
אלפרדו
אם המושבות 94, פארק אזורים, פתח תקווה
03-9230643