מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקור במסעדת פטרוזיליה הכשרה

טעם הפטרוזיליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לא הספקנו להגיד ''פטרוזיליה'' וכבר הונחו על שולחננו פיתות חמות וצלחת סלטים המורכבת מסלסת עגבניות, חצילים בטעם כבד ובורגול מתובל בפטרוזיליה טרייה...'' נטלי רז ביקרה בפטרוזיליה וגילתה דברים חשובים על התבלין המוכר

לפטרוזיליה הגענו, חברתי ואני, בצהרי יום שלישי, לאחר בוקר עמוס וגדוש בעבודה. היינו רעבות וחיפשנו מקום אידיאלי שבו נוכל לשבת, להירגע, לאכול ובסוף ללכת שבעות ומרוצות. החלטנו לבקר בפטרוזיליה בשד' רוטשילד בת''א, מסעדת גריל בר כשרה שבה הכל נעשה במקום. המסעדה פתוחה כל יום עד השעה 19:00 והחל משעה זו, הופכת עורה ועוברת להיות מתחם לאירועים פרטיים. רוב הלקוחות בפטרוזיליה הינם אנשי עסקים המגיעים באופן קבוע לאתנחתא של צהריים ונהנים מתפריט עסקיות עשיר ומגוון. המסעדה מעוצבת בגוונים של ירוק טבעי, ובעלת חלונות גבוהים, שדרכם ניתן לראות מה באמת קורה בשד' רוטשילד בשעות הצהריים. המטבח במסעדה פתוח למחצה, מה שאפשר לנו להרגיש דינאמיות ושמשהו אכן מתבשל שם...

התיישבנו לצד שולחן העץ, לא הספקנו להגיד ''פטרוזיליה ירוקה'' וכבר הונחו על שולחננו פיתות חמות ותפוחות וצלחת סלטים מעוצבת, שכללה סלסת עגבניות, חצילים בטעם כבד ובורגול מתובל בפטרוזיליה קצוצה וטרייה. השירות בפטרוזיליה ללא ספק מהיר ואדיב.
לאחר נשנוש (והרגעת הבטן) הזמנו מנות פתיחה: חומוס עם בשר וסלט ירקות טרי. החומוס הגיע כשמעליו מפוזרים בנדיבות פתיתי בשר טחון, מטוגן אך לא שמן, פול, צנוברים, פפריקה אדומה ופטרוזיליה. הסלט הגיע קצוץ, טרי וצבעוני, וכמובן איך לא - מתובל בפטרוזיליה, שהעניקה טעם רענן ומיוחד למנה.

לאחר מנוחה קצרה (שכללה בעיקר פטפוטים וקשקושים על מנות הפתיחה), הזמנו את המנות העיקריות. אני בחרתי בקבב הבית וחברתי בחרה בשיפודי אנטריקוט. הקבב היה מתובל היטב ופיקנטי (כן,כן, גם עם פטרוזיליה), מלווה בריח של גריל ובעל מרקם רך. לצד הקבב הגיע פירה קטיפתי, עם טעם רך וחמאתי (הגם שברור שלא נעשה פה שימוש בחמאה), שעליו מפוזר בעדינות בצל מטוגן. חברתי, שקיבלה את שיפודי האנטריקוט כשהם מלווים במג'דרה, נהנתה מכל ביס ולא שכחה לציין ש''כרגע אנחנו צריכות להיות בכמה דקות דומיה, כיוון שהיא צריכה להתרכז, להקשיב ולהשקיע זמן ומחשבה בכל לעיסה''. טוב, אז שתקתי.

נשענו לאחור, שבעות ומרוצות, וחשבנו על סיום מתוק לארוחה העסיסית. ''את חושבת שגם הקינוחים כאן מלווים בפטרוזיליה?'' שאלתי את חברתי בחיוך. ''למה לא'', ענתה, ''היית מתנגדת לאיזה סורבה פטרוזיליה?''... אבל בכל הנוגע לקינוחים, השפים החליטו כנראה להניח לרגע בצד את מוטיב הפטרוזיליה, וכך נחשפנו לצלחת עמוקה ובה שלושה סוגי מוס שונים, מעוטרים בשבבי אגוזים: מוס פסיפלורה אקזוטי, בו הרגשנו בכל ביס את גרעיני הפסיפלורה הקראנצ'יים מתנפצים, מוס שוקולד מתוק-מריר ומוס חלבה קריר. שלושתם נמסו לנו בפה ונעלמו מהר מאוד מהצלחת.

לסיום, כמה עובדות חשובות שלא ידעתם על פטרוזיליה, המהווה מרכיב וטעם עיקרי במסעדה:
1. הפטרוזיליה עשירה בוויטמין A ו- C ובברזל. 2. לצמח זה סגולות רפואיות, הוא יכול להפחית הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה וריח רע מהפה. 3. ברומא וביוון העתיקה, נהגו ללעוס פטרוזיליה בסוף כל ארוחה על מנת לרענן את ריח הפה. אז שנזמין?
פטרוזיליה
שדרות רוטשילד 47, ת''א
03-5162468