הזמנו מנה הנקראת ''פאי רועים'', מנה עשירה המוגשת בכלי אליפטי. המילוי של הפאי הורכב מפלפלים אדומים, קוביות חציל, גבינה וחתיכות של ערמונים. אח, איזה טעם של פעם...'' נעמה הלוי מספרת את סיפורו המקסים של בית הקפה של גידי
זהו סיפורו של בית קפה מקסים, שזור בטעם של פעם, וגם במעט נוסטלגיה אישית שלי.
אביו של גידי, בעל המקום, עלה לארץ בשנת 1925 והוא בן חמש עשרה שנים. הוא מצא עבודה כשוליה במפעל אהילים, בו רכש את אומנות תפירת האהילים והרכבתם. לימים הקים מפעל בירושלים ובעקבותיו, בשכונת פלורנטין שבתל-אביב. בשנת 1982 פתח הבן גידי חנות קטנה ברחוב הרואה פינת רחוב בן גוריון ברמת גן וקרא לה ''בית האהיל של גידי''. הדגמים הייחודיים נשאו את שמות בני המשפחה.
שנים רבות ובמשך כל ילדותי, בכל סוף שבוע, בדרכנו לביקורנו הקבוע אצל סבא וסבתא, עברנו ליד ''בית האהיל של גידי''. במשך שנים, גם כילדה קטנה, הייתי מסוקרנת מאוד מן החנות. כעת, בשמחה המעורבת בתחושת נוסטלגיה חמימה, גברה סקרנותי בהגיעי לבית הקפה של גידי, אשר מחליף את החנות המפורסמת. איזה מקום כיפי. העיצוב נעים ועדין, צבעי שמנת ושולחנות ירוקים. בחלקה של רצפת העץ המוגבהת, מאחורי זכוכית, מוארים באור נגוהות שני אהילים, מזכרת מן החנות. הביתיות ניכרת בכל – בעיצוב, בנעימות של הישיבה במקום וכמובן באוכל המאוד מוקפד והמיוחד.
מה כבר אוכל לטעום בבית קפה? חשבתי לעצמי לפני שהגענו, רוזי ואני, לאחר יום עבודה מהנה לבית הקפה של גידי. כמה שטעיתי. די להביט בתפריט על מנת להרגיש את המשפחתיות במסעדה (כן, זו בהחלט מסעדה), אם זה בעזרת מנות כמו ''סלט פיצי'' או ''מרק פיצי'' שמבינות בדיוק לליבם של האוכלים כציפור, ואם בזכות מנות כגון ''קוקוריקו'' - כריך סלט ביצים/ חביתה/ חביתת ירק, מיונז, גבנצ (כן, כך זה מופיע בתפריט), מלפפון, עגבנייה ועלי חסה טריים, או השייקים הטריים שכולם מוכנים במקום. גם המטבלים, הרטבים, הריבות, הזיתים והממרחים מיוצרים במקום על ידי השף, חיים סלמון. בהזדמנות זו אשמח ליישב דיון מעמיק שמתרחש בכל פעם מחדש במקום העבודה שלנו – גבינה צהובה – אומרים גבנ''צ, או גב''צ, או פשוט ג''ץ ?
התפריט החלבי עשיר מאוד ומכיל כריכים, סלטים, מנות עיקריות, דגיםי, מנות מיוחדות וכמובן קינוחים. ''אני כבר יודעת מה כדאי להזמין לקינוח'', אמרה רוזי בעיניים נוצצות, ושתינו חייכנו בהתלהבות ובציפייה לבאות.
כמנה ראשונה הזמנו את סלט גידי - המלצת השף - סלט מתקתק עם גבינת פטה, אגוזים קלויים וצ'יפס סלק. ביקשנו גם לטעום ממנה מיוחדת המוגשת כעיקרית: פטריות גדולות ממולאות בתערובת של עצמן, עם גבינת עזים, בצל מטוגן ותבלינים. המנה מוגשת על סלט בטעם אסייתי.
מאחר והמנות היו ענקיות ונדיבות מאוד, וכמובן רצינו לשמור מקום לקינוח, הזמנו מנה עיקרית אחת לשתינו. המנה הינה מנה מיוחדת, הנקראת ''פאי רועים''. מנה מאוד עשירה, עשירה עד כדי כך שלרגע היה לי קשה להאמין שהיא כלל איננה מכילה בשר! (המסעדה כשרה חלבית). פאי הרועים מוגש בכלי אליפטי ונראה במבט על כפירה תפוחי-אדמה מוקרם פריך. ההפתעה הנדיבה נמצאת בפנים: הפירה, הסביר המלצר, הוא פירה תפוחי אדמה ובטטה. המילוי של הפאי הורכב מפלפלים אדומים, קוביות חציל, גבינה וחתיכות של ערמונים. אח, איזה טעם של פעם... שוב חזרתי לילדות. חורף קר, גשם שוטף בחוץ ובבית משכיבים את תנור החימום על הרצפה, כך שהרשת שלו למעלה, וקולים ערמונים. הטעם המתוק והפריך הזה, עם ריח של חורף... משהו.
איזה מזל שהזמנו רק מנה עיקרית אחת. עכשיו יש מקום לקינוח! או לפחות, כך חשבנו...
כשהגיע המלצר ודיווח לנו אילו שני קינוחים נבחרו לייצג את המסעדה, ראיתי את האושר בעיניה של רוזי – מסתבר שמחשבותיה נקראו במדויק. הקינוח הראשון היה שתי פחזניות ענקיות, ממולאות בגלידת וניל וקצפת, מונחות בקערה מלאה, אבל מלאה, בשוקולד חם. צריך להוסיף מילים? הקינוח השני היה שערות קדאיף ממולאות בגבינת ריקוטה, אשר מול המתיקות הביאה חמצמצות נעימה (לי לא ידוע הקסם שגרם לכך – שהרי לריקוטה לא אמור להיות טעם). מעולה.
הבילוי בבית הקפה של גידי נעים וביתי. אפשר ורצוי לבוא שוב ושוב – שהרי התפריט מאוד מגוון וכמובן בלתי אפשרי לטעום הכול בבת אחת (אם כי אנחנו דווקא הצלחנו די יפה בזלילה באותו ערב...). המחירים, בין 30 ל-45 שקלים בערך למנה. מומלץ בחום.
בית הקפה של גידי
בן גוריון 108, רמת גן
03-6722172
-
בית הקפה של גידי ברמת גן
-
בית הקפה של גידי: סלט גידי
-
בית הקפה של גידי: מבחר ארוחות בוקר
-
בית הקפה של גידי: המתוקים של גידי