מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחת השבוע באל גאוצ'ו

חוויה דרום אמריקאית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לאחר שסיימנו עם האסאדו, עברנו לשחקן המרכזי שלשמו נתכנסנו כאן: האנטריקוט. האנטריקוט התגלה כנתח עסיסי ומגרה, שמעליו נראו סימנים של רשת הצלייה....'' נטלי רז ביקרה באל גאוצ'ו בת''א ונהנתה מחוויה דרום אמריקאית

שתי עובדות בנוגע לאוכלוסיה הדרום אמריקאית שאיתן לא מתווכחים:
1. הם אנשים חמים ולבביים.
2. הם יודעים הכי טוב איך להכין בשר.
חברתי ואני נפגשנו לארוחת צהריים באל גאוצ'ו ת''א ונוכחנו לדעת עד כמה עובדות אלו אכן נכונות.
המסעדה ממוקמת בשד' רוטשילד בת''א ומעוצבת באווירה דרום אמריקאית חמה. הצבעים השולטים בה הם חום, אדום וזהב, המדגישים את החמימות והמסורת הדרום אמריקאית.

במסעדה הכשרה מתקיימות ארוחות עסקיות, ישנו חדר VIP מיוחד וניתן לקיים אירועים עד 180 איש. ברקע מתנגנת לה מוזיקה דרום אמריקאית ועל הקירות משולבות תמונות של זוג הרוקד טנגו חושני ורומנטי.

את פנינו קיבלה המלצרית האדיבה, קלאודיה. ''אפשר להציע לכם יין''? שאלה במבטא דרום אמריקאי מתגלגל ומיד מזגה את יין הבית, מרלו פיוז'ן. ללא ספק שירות חם ואדיב. לשולחננו הגיע לחם הבית, פריך וחם, ולצידו צלחת שטוחה ועליה מספר קערות קטנות, הכוללות סלט כרובית וגזר פיקנטי, סלט כרוב מתובל וכוכב הבית: רוטב צ'ימיצ'ורי מסורתי שכל מילה נוספת עליו בהחלט מיותרת.

סיימנו את ה''ספתח'' של מנות הפתיחה ומיד קיבלנו מבחר מנות ראשונות. הראשונה- פטריות מוקפצות עם פסטו, על בסיס שום ושמן זית. המנה הגיעה בתוך מחבת לוהטת ולצידה הוגשה גם אמפנדה ארגנטינאית מטוגנת, שפריכותה הזכירה במקצת סופגנייה. האמפנדה הייתה פיקנטית וממולאת בבשר, בצל ופלפלים. מהאפנדה עברנו לאנצ'ילדה- טורטייה מקסיקנית פתוחה, ממולאת בפרגיות ובצל, על מצע רוטב צ'ילי מתוק. מראה הטורטייה היה מרשים במיוחד וללא ספק הושקע זמן בעיצובה.
התרווחנו על הכיסאות ונזכרו בפרט מהותי ביותר, עוד לא אכלו את הבשר!

קלאודיה הגיעה עם מנגל בשרים נדיב במיוחד המכונה בספרדית פריז'ה. בתוכה נכחו, זה לצד זה, אסאדו עם שומן, פרגית ואנטריקוט. השומן באסאדו (כך הסבירו לנו) הוא מרכיב עיקרי בבשר, השומר על טעמו המיוחד. לצד האסאדו שכבה לה בשקט פרגית, המתובלת בשום, לימון ותבלינים ביתיים. לאחר שסיימנו עם האסאדו והפרגית עברנו לשחקן המרכזי שלשמו התכנסנו כאן היום: האנטריקוט. האנטריקוט, כלפי חוץ, נראה כנתח עסיסי ומגרה. מעליו התגלו סימני ה''שתי וערב'' של רשת הצלייה. מבחוץ היה מרקמו קרנצ'י ומבפנים עשוי בדיוק במידה הנכונה.
כשהוספנו את הצ'ימיצ'ורי לבשר, התחלנו להרגיש קרנבל של טעמים בפה. מצד אחד הקשיחות והרצינות של הבשר ומצד שני הקלילות וה''פרשיות'' של הצי'מיצ'ורי.
לצד העיקריות הוגשו מגוון תוספות: סלט אישי עם רוטב ויניגרט, תפו''א עם צ'ילי מתקתק וסלטניה -תפו''א ובטטה חמצמצים פרוסים דק דק, בתיבול שום ופטרוזיליה.
התרווחנו לאחור. ללא ספק, מאל גאוצ'ו לא יוצאים רעבים!

לאחר מספר דקות של התאוששות, קבלנו תה מתוק ששבר את כבדות הבשר והיווה קרקע פורייה לקינוחים. לשולחננו הגיע פלאן קרמל ומוס שוקולד אוורירי. הפלאן הוא הקינוח המסורתי של הדרום אמריקאים וטעמו מתקתק ועדין. ללא ספק, סיום מתוק לארוחה מוצלחת.
כשיצאנו מאל גאוצ'ו (עם בטן מלאה ומסופקת) הגענו למסקנה ברורה: מי שמחפש לאכול בשר נטו, הכתובת היא לא אחרת מאשר אל גאוצ'ו. סוד הטעם והייחודיות העוטפת את הבשר, מתגלים כבר בביס הראשון.
אל גאוצ'ו
שד' רוטשילד 20, פינת נחלת בנימין, ת''א
03-5104777