סירי הבישול מסדרת זינו של ברגהוף ידידותיים ביותר למשתמש שבדיאטה: הם שומרים על הויטמינים שבירקות, מאפשרים בישול בחום נמוך השומר על ערכם התזונתי, ופטנט מיוחד מאפשר לבשל ולהקפיץ בהם ללא שמן. הדיאטנית ליאורה חוברה התרשמה
בישול בריא כבר מזמן אינו מילה גסה. בתור דיאטנית שמחפשת תמיד כלי בישול מיוחדים שיאפשרו בישול ללא שמן וישמרו על ערכים תזונתיים של המזון, שמחתי מאוד להתיידד עם סירי הבישול החדשים של ZINO.
סימן ההיכר של הסירים החדשים הינו עיגול הנחושת הממוקם במרכז תחתית הסיר. תחתית הסיר מורכבת משכבות של מתכות שונות וביניהם הנחושת. בעזרת הנדסת מתכות לוכדות ומשחררות אנרגיה, ובעזרת מבנה פנימי ייחודי, מאפשר הסיר בישול ללא תוספת שמן. ניסיתי להקפיץ ירקות ועוף, להכין חביתה ואורז - והסיר עמד בגבורה במשימות: אפס שומן, והמזון לא נדבק. הבישול מאפשר גם חסכון באנרגיה, בגלל שהחום הנאצר בסיר נשמר גם זמן רב לאחר כיבוי האש בכיריים.
גם על הויטמינים שומר הסיר - קירות הסיר הבנויים ממתכות 'קרות' השומרות על טמפרטורה נמוכה, בדרך זו נוצרת התעבות של אדים על מכסה הסיר, והנוזלים נשמרים בו. לכן , כאשר מבשלים ירקות אפשר להוסיף מים קטנה מאוד – לא יותר מחצי כוס לקילו ירקות, וחלק גדול של הויטמינים נשמר.
ויש עוד תחכום ששומר על הבריאות - בחלק מהסירים קיים מכסה סיר שבו ידית הכוללת מד חום המאפשר בקרה על טמפרטורת התבשיל בזמן אמיתי. האטימה בעזרת המכסה מירבית, מה ששומר על הנוזלים והחום לבל יברחו. בדרך זו אפשר לשמור על טמפרטורה נמוכה יחסית, דבר שגם הוא שומר על ערך תזונתי של המזון. בחלק מהסירים המכסה עצמו ניתן לתליה על שפתו של הסיר תוך כדי בישול – תכונה המאפשרת עבודה נוחה - במיוחד במטבחים צפופים. ידית מכסה הסיר שעליה הטרמוסטט, רחבה ובעלת מרכז כובד נמוך במיוחד. מבנה הידית מאפשר למכסה להפוך לבסיס, ולהחליף בכך את משטחי השעם המונחים על השולחן.
הסיר החדש של ברגהוף מותאם לכל טכנולוגיות חימום הכיריים הקיימות בעולם: גז, כיריים אלקטרוניות, ויטרו-קרמיק, הלוגן ואינדוקציה.
את סט סירי ZENO ניתן לפגוש ולרכוש באתר חברת ברגהוף, ובסניפי הרשת בתל אביב, ירושלים, אשדוד, ראשל''צ ואילת. מחירו של סט מלא, הכולל 12 חלקים - 1899 ₪. אפשר לרכוש גם סירים בודדים.
-
סירי הבישול מסדרת זינו של ברגהוף
-
הסיר מאפשר בישול ללא תוספת שמן
-
הסיר שומר גם על הויטמינים