מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות שוקולד/ סדנאות מתוקות> סדנאות שוקולד בעין כרם המתוקה

מתוק כמו שוקולד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בבית אבן מדהים בעין כרם הוקסמה קרן ויזנר מסיפורים על השוקולד, למדה להכין טראפלס, בראוניז וממתקים על מקל, התענגה על התוצרים, מעשה ידיה להתפאר, ויצאה מדיפה ניחוחות מתוקים. נחשו איזה שיר התנגן ברדיו בדרך חזרה?

בבית אבן מדהים בעין כרם הוקסמה קרן ויזנר מסיפורים על השוקולד, למדה להכין טראפלס, בראוניז וממתקים על מקל, התענגה על התוצרים, מעשה ידיה להתפאר, ויצאה מדיפה ניחוחות מתוקים. נחשו איזה שיר התנגן ברדיו בדרך חזרה?

כשבחוץ שורר מזג אויר חם ומחניק, הפתרון האולטימטיבי הוא לברוח כמה שיותר גבוה ורחוק ממישור החוף. או פשוט להיכנס לרכב, ולכוונו לעבר הרי ירושלים הקרירים, על מנת לשאוף אויר הרים צלול כיין ולהחליף את אדי המזגן המלאכותי באוויר קריר, צונן ואמיתי. חוץ מזה, התחשק לי להחליף אוירה, ולפגוש חברה יקרה. לכן, הזמנתי לנו סדנת שוקולד בשכונת עין כרם המקסימה.

הסדנה התקיימה בבית אבן ירושלמי אותנטי, שמשקיף על הואדיות של השכונה. מהחצר רחבת הידיים ניתן לראות שקיעות מרהיבות ורומנטיות לקול רחשי התנים כמדי ערב. את פנינו קיבלה סימה אמסלם, דיירת קבע בבית האבן המדהים ושוקולטיירית בחסד, שהקסימה אותנו מהרגע הראשון שעשינו את צעדינו הראשונים בממלכת השוקולד שלה.

חנות השוקולד הקטנה והחמודה, מפעל השוקולד הפרטי וסדנת השוקולד הם כולם ילדיה של סימה. המיזמים הנ''ל רקמו עור וגידים הודות לחזון שלה ולהיותה אדם מעשי והחלטי, המוכן להתנסות וכמובן לטעות/לתהות עד הגיעו לתוצאה המיוחלת. לאחרונה, אף החלה סימה בייצור ובמכירה של גלידות מעשה ידה. סדנאות השוקולד של סימה צוברות תאוצה, והשמועה עליה כבר עושה לה כנפיים. אירועי חברות, מסיבות (לרוב רווקות), קבוצות תיירים המתארחים בירושלים הם רק חלק מהרפרטואר העולה של ''עין כרם המתוקה''. כל סדנה היא לגופה, אומרת סימה, האווירה זורמת ומותאמת לקהל היעד ולסוג האירוע.

המפגש הנוכחי היה בסימן של מסיבת רווקות (כמה לא מפתיע). הבנות החלו את האירוע בארוחה דשנה וחגיגית (גם אנחנו הצטרפנו לבליסה), שבסיומה כולנו התייצבנו בטרקלין הבית לפתיחה הרשמית של הסדנה.

ההתחלה לוותה בהסבר קליל אודות רזי השוקולד והטיפול בו ונחתמה בסיסמת הסדנה: שוקולד עושים בחום ואהבה או שלא עושים בכלל (מוכר לכם מאיפשהוא?). בנוסף לתרגול המעשי הממשמש ובא, הרביצו בנו ה''רבנית'' סימה תורה מעניינת במיוחד הקשורה, כמובן, לשוקולד.

מסתבר ששוקולד, בניגוד לכסף, כן גדל על העצים. את השוקולד הטרי והטבעי, המוכן מפולי הקקאו, קונה סימה בצורות וכמויות תעשיתיות, מעבדת אותו ומביאה אותו לצורתו הסופית והצרכנית. השוקולד הגולמי ''שונא'' בכל צורה שהיא של חום ומים, ולכן לאורך תהליך העיבוד הוא חייב להיות בתנועה מתמדת ויש לטמפרר (עוד מושג שווה מבית סימה) אותו לפי חום החדר/גופנו. לאחר שהגיע לחום הרצוי, ניתן להכין ממנו פרלינים, בראוניז, טראפלס ועוגיות ביתיות, כפי שמכינה סימה, אחד אחד בעבודת יד.

תם ונשלם החלק העיוני ועברנו לשלב האקטיבי וה''מלכלך''. התחלקנו ל–2 קבוצות ועמלנו על הכנת טראפלס, ממתק אישי על מקל ובראוניז 2 שכבות. סימה עוד הספיקה להראות לנו כיצד מכינים פרלינים, בתבניות מיוחדות, ואיך כולאים את הגנאש (שמנת מתוקה ושוקולד בכמות שווה) בין 2 שכבות שוקולד קשיחות.

יצירת הטראפלס היתה כייפית וחווייתית, כל ''שוקוליטיירית'' מתחילה קיבלה גוש גנאש (''פלסטלינה'' משוקולד), לשה אותו בידיים חשופות, התמכרה למגע הרך והחלקלק של השוקולד והפיקה ממנו צורות קטנות,שונות ומשונות, שנטבלו בשוקולד נוזלי שהתקרר ולאחריו כוסו במצע של שוקולית. את הממתק על המקל יצרנו בדומה לטראפלס, הפעם נזקקנו ליצירתיות מתפרצת היות וזה אמור היה להינתן כמתנה למישהו מיוחד. כל אחת מבנות הסדנא השקיעה את מרצה בהכנת הממתק המושלם, לבבות ופרפרים התעופפו באוויר, צורות המזכירות קימורים נשיים נטבלו בשוקולד הנוזלי, קושטו בסוכריות צבעוניות ופירורי קוקוס ונעטפו באהבה, מוכנות להימסר לאותו אהוב/ה.

לבסוף, הגיע זמן הבראוניז, הקבוצה הראשונה (שחברתי צוותה אליה) הכינה את השכבה הראשונה, השכבה ה''ברונטית'', שהייתה עשויה מתערובת של מס' מרכיבים משמינים במיוחד ובהם שוקולד חום. כאשר זו נחה לה מוכנה בתבנית הגדולה, הגיע תורנו, הקבוצה השנייה, להעמיס עליה את שכבת ''הבלונד'', ממלית הכוללת גם שוקולד לבן, ולהכניס את התוצאה הססגונית לתנור. בפועל, התקבל בראוניז דו שכבתי, יפה וטעים. נשלחנו לרחוץ ידיים כדי להפטר מחלקיקי השוקולד שסירבו בעקשנות לרדת, והתפנינו אל החלק האחרון, והמעניין ביותר של הסדנה - מלאכת האכילה.

אור ירח מלא הבליח על ואדיות עין כרם כשיצאנו מביתה של סימה, וידינו, למרות הניקיונות, הדיפו ריח שוקולדי נעים. הרוח הקרירה והנעימה שליוותה את דרכנו למכונית ליטפה ומחקה כל זכר ללחות ולחום המעיק של ת''א. בדרך הביתה, באופן אירוני, התנגן לו ברדיו השיר SWEET LIKE CHOCLATE. כמה הולם.

עין כרם המתוקה
מבוא השער 2, מרכז עין כרם, ירושלים.
077-2006660