חוץ מהצגות, פסטיבלים ומופעי קרקס יש בחופשת חנוכה גם לא מעט פעילויות לילדים שמתעניינים בבישול. מקבץ המלצות לבילויים קולינאריים עם הילדים
פודסטפס
בתור סיפתח לחופשת חנוכה, מקיימים בפודסטפס ביום שני, ה-18.12, סדנת בישול להורים וילדים עם מגוון פינות הפעלה, כמו אפיית פיתות, הכנת חומוס שבסוף גם אוכלים, טכניקות נפנוף על הגריל והכנת מרינדה לשיפודי הפרגית ולכנפיים, אבל כזו שאף ילד לא מסרב לטעמיה. עוד ילמדו הורים וילדים שיגיעו לסדנא, להכין פירה ושניצל טבעוני ''שלוקח את טבעול'', סלט פירות עם הפתעות שאמא אף פעם לא תשים בפנים, וסופגניות לקינוח.
300 שקל לצמד הורה וילד או 400 שקל להורה עם שני ילדים.
שני, 18.12, מ-10:00.
פודסטפס, סדנאות בישול פרטיות, הדרכות בישול מעשיות, ארוחות שף ואירועים לקבוצות מאורגנות
משק 23, בני עטרות
50) מטר אחרי הכניסה למושב בני עטרות שמאלה ומשם, לפי השילוט, עד לחניה )
טלפון: 03-9795813, 0525-938814/5
סדנאות חנוכה לילדים בטייסט
המרכז הקולינארי ''טייסט'' ברעננה, יערוך בחופשת חנוכה סדנאות מיוחדות לבישול של אוכל שילדים אוהבים במיוחד. את הסדנאות תנחה השפית אורנית עובדיה. בתכנית:
- סדנת עוגיות מקושטות בה ילמדו לקשט ולצייר על עוגיות בצורות שונות ברויאל אייסינג וסוכריות. לבני 6-10. 17.12, יום ראשון, מ-10:30.
- סדנת בישול למאכלים שילדים אוהבים כמו כנפי עוף ברוטב סויה ודבש, פסטה עם נתחוני עוף, עגבניות ובזיליקום ועוגת שוקולד חמה. לבני 8-12. יום שני, ה-18.12 ב-10:30.
- סדנת בצק סוכר בה יפסלו אלמנטים שונים הקשורים לחנוכה כמו סביבון, סופגניה ונרות. לבני 8-12, יום שלישי, ה-19.12, מ-10:30.
- סדנא איטלקית בה ילמדו הילדים להכין פיצה, לזניה גבינות וטירמיסו. לבני 8-12, יום רביעי, 20.12, מ-10:30.
- סדנת עוגיות, בה ייאפו עוגיות שוקולד צ'יפס, גלילות נוטלה ועוגיות סנדביץ'. לבני 6-10, יום רביעי, 20.12, החל מ-15:30.
- סדנת בצק סוכר שנייה, לבני 6-10, תתקיים ביום חמישי, ה-21.12, מ-10:30.
- וסדנת שוקולד תקנח את חופשת החג ביום חמישי, ה-21.12 ב-15:30. הסדנא מיועדת לבני 6-10 שיכינו מוס שוקולד, שוקולטה, מאפינס הפתעה ויחזרו הביתה עם הרבה מרץ.
99 שקל לסדנא לכל משתתף.
טייסט, חנות עם טעם
אחוזה 142, רעננה
טלפון: 09-7467520
סדנאות ''נסים במטבח'' של רשת ספייסס כלים וטעמים''
במסגרת סדנאות הבישול לילדים שיתקיימו במרכזי ספייסס בחופשת חנוכה ילמדו הילדים להכין: סושי, פסטה, עוגיות, סופגניות, לביבות ועוד. במילים אחרות, אם חשקה נפשכם בשף פרטי בבית, זה הזמן לשלוח את הילדים לסדנת בישול. את הסדנאות ינחו השפיות גלי ברמן ומלני ברקוביץ' והשף-קונדיטורית גלית ברגר. הסדנאות מיועדות לבני 6-12 ויתקיימו מדי יום החל מ-10:00. הסדנאות נמשכות כשעתיים וחצי.
- יום ראשון, ה-17.12, חגיגת סושי: מלני ברקוביץ ממסעדת ''סקורה'' בירושלים תדגים עקרונות בסיסיים בהכנת סושי בשיטה היפאנית המסורתית, וכאלה שניתן להכין בקלות בבית כמו הכנה נכונה של האורז והרוטב (סושי סו), פוטו מאקי, ניגרי וקונוס ומגוון מילויים. 109 שקל לשמתתף.
- יום שני, ה-18.12, סופגניות, לביבות ועוד פינוקים עם שפית הבית של ''SPICES כלים וטעמים'', גלי ברמן, שתלמד את הילדים להכין מטעמים מיוחדים לחנוכה, כמו לביבות תירס וגבינה, כדורי בצק גבינה עם זיתים ושלל סופגניות במילויים ובציפויים מגוונים. 99 שקל למשתתף.
- יום שלישי, 19.12, קישוט עוגיות עם השף-קונדיטורית גלית ברגר מ''עוגארט'' שתכין עם הילדים מגוון יצירות מתוקות. הסדנה תכלול רידוד בצק פריך, קריצת עוגיות במגוון צורות (גם בצורת סביבון) ואפייתן, הכנת קרם ציפוי בשיטת ''רויאל אייסינג'' וקישוט עוגיות במגוון שקי זילוף וצנטרים. בסוף הסדנה ייצא כל ילד עם שלל עוגיות צבעוניות ומרהיבות מעשה ידיו. 99 שקל למשתתף.
- יום רביעי, 20.12, פסטה ומה שליד עם השפית גלי ברמן שתלמד את הילדים להכין פסטה טרייה במכונה ורטבים נלווים, כמו רוטב עגבניות מחומרים טבעיים ורוטב שמנת ופטריות. לקינוח יתנסו הקטנים בהכנת מנת קינוח שכולם אוהבים: עוגת שוקולד חמה. 99 שקל למשתתף.
ספייסס כלים וטעמים
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב
טלפון: 03-6475555
פעילויות חנוכה במרכזי המבקרים של תנובה
בחופשת חנוכה תנובה מפעילה את מרכזי המבקרים לקבוצות ומשפחות המעוניינות לבקר בהם. מרכזי המבקרים של תנובה ממוקמים במרכז תנובה בגלילות, במחלבה ברחובות ובמחלבת אלון תבור. הפעילות מיועדת לגילאים 5 ומעלה.
''חוויה בתנובה'' בגלילות:
למעלה מ-800 מ''ר של פעלולי הדמיה המדמים את המציאות בשיטות מולטימדיה מתקדמות יש במרכז תנובה בגלילות. המשתתפים חווים את איסוף התוצרת מהרפתות, בריכות הדגים והלולים ועד למדפים ולמקררים במרכולים. המשתתפים שומעים פרה מדברת, דגים שרים ויוצאים עם ''קרלו'' לצפות בסרטים.
סיור ראשון ב- 9:00 וסיור אחרון יוצא ב-17:00. מחיר: 20 שקל.
מחלבת אלון תבור:
סיור במחלבה האוטומטית המתקדמת בישראל והכרות עם עוצמתה של תעשיית החלב. הסיור כולל צפייה במערכות האוטומציה, המחשוב המתקדם והרובוטיקה המהפכנית שהופכים את מחלבת אלון תבור לאחד ממפעלי המזון המשוכללים בעולם.
סיור ראשון ב-9:00 וסיור אחרון יוצא ב-14:30. מחיר: 15 שקל.
מחלבת רחובות:
סיור חוויתי לימודי אודות תעשיית החלב. טיסה בחללית בשביל החלב. הכרת התהליך שעובר החלב מרגע הגעתו מהרפת ועד יציאתו באריזה. תצפית על אולמות הייצור ומיצג של שרשרת הקירור. סיור ראשון ב-9:00 וסיור אחרון ב-14:30. מחיר: 15 שקל.
בסוף כל סיור ניתנים לכל המשתתפים טעימות ממוצרי חלב ושי למזכרת.
הסיורים בשלושת מרכזי המבקרים הם מודרכים ובתאום מראש בלבד.
טלפון לתאום סיורים במרכזי המבקרים: 1-800-22-14-22 (שיחת חינם).
-
אם תמיד חלמתם על שף פרטי, זה הרגע לפעול
-
בילוי חווייתי עם ערך מוסף. סדנת בישול להורים וילדים
-