ולחדשות הטובות: שושי שטיינוביץ, המתמחה בגורמה ''מוקפד קלוריות'', חוזרת לבשל את מנותיה הטעימות גם ללקוחות פרטיים. למי שהתגעגע, למי שרוצה לאכול טוב ולשמור על המשקל, לאמהות עובדות, ולכל מי שרוצה איכות חיים
שושי שטיינוביץ היא בשלנית מהסוג היצירתי והמלהיב. שיחה איתה מגלה אישה נמרצת שראשה הקודח לא מפסיק להמציא מנות חדשות, תבשילים מיוחדים ושיטות לבישול בריא, טעים ודל קלוריות, כמו למשל טיגון של בצל עם כפית שמן אחת. איך עושים את זה? רמז: בטיגון תוך כדי זרזוף מים.
הרבה מאוד גלגולים עברה שושי שטיינוביץ בדרכה המקצועית, ממומחית לתקשורת שיווקית בינלאומית שייצגה בארץ חברות זרות ועד להתמחות בבישול גורמה לייט או כפי שהיא מגדירה את המטבח שלה, ''אוכל טעים ומוקפד קלוריות''. גם עם הבישול עברה דרך ארוכה וכעת היא פורצת שוב לתודעת שוחרי הגורמה הבריא, עם סדנאות לבישול גורמה לייט בהן היא מלמדת שיטות בישול בריא שהמציאה ועם קו בישול ללקוחות פרטיים, שנפתח כרגע לעשרה מאושרים בלבד.
השאלון
לימודים: ''לא למדתי בישול. למדתי מתמטיקה ומחשבים באוניברסיטה אבל אני אוטודידקטית ואני לומדת כל הזמן ובכל העולם ולמדתי בכל מקום שבו הייתי. בנוסף לזה שאני מבית טריפוליטאי, שזה אומר הכל''.
סגנון בישול: ''אני מבשלת בסגנון אישי שלי. המנעד מאוד רחב. אני מתאימה את עצמי לכל מצרך והאוכל שלי הוא אוכל של בית שכל אחד יכול להזדהות אתו. הדגש הוא על מאוד טעים. אומרים עליי שאפילו כשאני עושה טוסט הוא טעים''.
עבודות קודמות: ''למעשה אני מומחית לתקשורת שיווקית בינלאומית. עשיתי תערוכות בינלאומיות בחו''ל, ייצגתי חברות מחו''ל בארץ, עסקתי הרבה מאוד בקידום הייצוא הישראלי לחו''ל. זאת היתה הקריירה שלי ורק אחר כך הגעתי לאוכל. כל השנים אנשים הציעו לי להשקיע בענייני אוכל ואני אמרתי לא, עד שיום אחד אמרתי כן. לא יכולתי לחמוק מזה. היה לי מפעל לבישול גורמה לייט, אני עובדת עם רשת מכוני הכושר 'הולמס פלייס' בסדנאות וסיפקתי אוכל למעדניות, לחברות מסחריות ולבתים פרטיים''.
זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''קוסקוס ומפרום של אמא שלי ז''ל. כל יום שישי היו קוסקוס ומפרום. קבוע. הימים היחידים שבהם לא היה קוסקוס זה היה בשבועיים של פסח, שבוע לפני בשביל לא ללכלך ובשבוע של פסח. זה אוכל שאהוב עליי וקשור לאמא שלי ולבית, למשפחה. בתרבות שאני באה ממנה, הכל קשור באוכל, החגים, האירועים. עוד זיכרון ילדות מאוד חזק שלי הוא שאמא שלי לימדה אותי לאכול חריף. הדרך שלה היתה להחביא לי את החריף בתוך ביס של לחם. והיא היתה אומרת לי ''תאכלי, תתרגלי, אוכל בלי חריף הוא לא טעים''. אחר כך הבנתי שהיא טועה''.
אם לא הייתי שף הייתי: '' מוזיקאית או בלרינה. אני גם שרה''.
מנה אהובה: ''קוסקוס ומפרום של אמא שלי ז''ל, אין לזה תחליף''.
חומרי גלם אהובים: ''עשבי תיבול. אני מתה על בזיליקום, רוזמרין, מרווה. אני הכי אוהבת תימין ואני שמה אותו כמעט בכל דבר. חומרי גלם אהובים נוספים הם לימון, שום, בצל. אני אוהבת אוכל פיקנטי שיש בו טעם''.
לעולם לא אבשל: ''אף פעם אל תאמרי אף פעם. אני מוכנה לבשל הכל בתנאי שהוא לא רעל ואין אתו בעיה אתית. גם דברים שמנים. יש מצבים שבהם משאירים את הדיאטה בצד''.
מנת דגל: ''חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים. מנה של 110 קלוריות למאה גרם ואנשים מתים עליה. בכלל אני אשפית החזה עוף, חזה עוף ממולא בעלי מנגולד ברוטב יין לבן, חזה עוף בתפוחי עץ ורוטב תפוזים ויין לבן''.
מסעדה אהובה: ''הייתי עכשיו ב'רפאל' ונהניתי מכל ביס''.
השראה: ''אמא שלי, הרבה מקומות שאני מגיעה אליהם ויש בהם אוכל טוב, שפים, כמו למשל אהרוני, שאני מעריכה ואוהבת, וגם ספרי בישול. אבל ההשראה הכי גדולה היא שוק הכרמל ובכלל שווקים''.
חלום: ''אני רוצה להיות המותג המוביל בארץ בתחום של בישול גורמה-לייט''.
חזה עוף במילוי עלי מנגולד ברוטב יין לבן
''מנה מדהימה של חזה עוף נימוח, במילוי עלי מנגולד טריים, ברוטב יין לבן. למרות הטעם המשובח, המרקם המעודן והרוטב הטעים, למנה יש ערך קלורי נמוך ביותר, רק 120 קלוריות ל-100 גרם מנה,
כמעט כמו של חזה עוף על האש! חגיגה לחיך של מי שרוצה לאכול טוב וגם להיראות טוב''.
מתכון ל-4 מנות
החומרים הדרושים:
4 מנות חזה עוף שלמות, בגודל כף יד, בעובי של 1 ס''מ, מנוקות היטב.
2 צרורות עלי מנגולד
4 שיני שום טרי קצוצות דק
כפית קמח מלא
פלפל שחור
מלח
בצל בינוני
חצי כוס יין לבן יבש
כפית שמן זית
קורט כורכום
רבע כוס ציר עוף, ללא שומן, מרוכז
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד וקוצצים לרצועות דקות.
2. במחבת שמים כפית שמן ואת 4 שיני השום.
3. מוסיפים את עלי המנגולד, ממליחים ומפלפלים, ומקפיצים עד שכל נוזלי המנגולד מתייבשים (בשלב זה הכמות מצטמצמת מאד).
4. מניחים את התערובת בצד להתקרר מעט.
5. בינתיים, מניחים כל מנה של חזה עוף על קרש חיתוך. מניחים עליה את יד שמאל (לימניים) ועם יד ימין מחדירים בזהירות ובעדינות סכין שף ארוכה לביצוע ''כיס''. מכניסים את הסכין מהצד הצר של הנתח ויוצרים כיס.
6. לאחר ביצוע הכיס בכל המנות, מכניסים לכל כיס רבע מתערובת עלי המנגולד עם השום. ממלאים וסוגרים יפה עם היד.
7. מתיזים (כמו טאלק) כרבע כפית קמח מלא על כל מנה משני הצדדים.
8. במחבת שמים כפית שמן, מורחים עם מברשת סיליקון ומטגנים את החזות הממולאים דקה מכל צד. מוציאים.
9. מוסיפים למחבת בצל קצוץ ומטגנים בשיטת שושי (טיגון תוך כדי זרזוף מעט מים).
10. מוסיפים יין לבן וציר, פלפל ומלח וקורטוב כרכום.
11. טועמים ומתקנים תיבול.
12. כשהרוטב מבעבע מוסיפים את מנות חזה העוף לספיגת הרוטב והשלמת הבישול. יש לשים לב שהנתחים יתבשלו כהלכה, אך להיזהר מייבוש יתר.
* מגישים עם הרוטב מעל. אפשר לקשט בבצל ירוק קצוץ דק.
שושי גורמה לייט
גבעתיים
טלפון: 054-2129050
-
שושי שטיינוביץ' בסדנה. המציאה שיטות בישול בריאות חדשות
-
תימין בכל תבשיל
-
אוהבת אוכל פיקנטי
-
טעים, בריא ו"ספור קלוריות"