במודרן פרקו והרכיבו מחדש את המתכונים העתיקים של ירושלים וייצרו מטבח מודרני עם טעמים מקומיים ומרכיבים מובחרים. שף פרץ שחזר משהות ארוכה בצרפת ואיטליה חזר למודרן ויצר תפריט חדש עם השפעות קולינריה קיימותית בהתאם לשורשיו הירושלמיים ומצאי בשוק.
בין המנות המובילות בתפריט חורף 2017 במסעדת מודרן:
מגש טאפאס ירושלמי לזוג: חומוס שלנו עם גרגרים ושמן זית, חציל על האש עם בצל וסומק על פיתה גריל, טאבולה עדשים ותבלינים ירוקים, פלאפל מצרי ירוק וחם, עלי גפן ממולאים שמכינים פה אצלנו, עגבניות קצוצות שום ופלפל חריף, שומר טרי עם לימון. 110 ₪ (מנה צמחונית)
עגבניות ואנשובי מהשוק של ברוייגל – שלל סוגי עגבניות עם אנשובי ואספרגוס, איולי וקרוטיונים – 49 ₪
משחק קוביות של סלק, ודג נא – עם קצף זנגביל, ריחן ואיולי לימונים
טרטר של חציל על האש עם דג ים טרי, טחינה ופלפל חריף מהשוק
קדאיף עוף ואגוזים של ג'קסון - קדאיף עוף, בצלים ואגוזי מלך בצלחת שג'קסון פולוק היה אוהב – 70 ₪
טאג'ין בצלצלים ממולאים –עלי בצל לבן וסגול ממולאים באורז, סוגי קטניות, צימוקי אוכמניות ועגבנייה, מוגשים ברוטב עגבניות, וזרעי שומר - 65 ₪ (מנה צמחונית)
אסאדו בקר צלוי עם חרדל ופלפל אנגלי – דלעת ערמונים, גזר, שורשים, רוטב ציר בקר ובלסמי מצומצם - 105 ₪
סופריטו ערמונים וארטישוק ירושלמי - תבשיל בקר ירושלמי מסורתי, בילה שעות בתנור יחד עם ארטישוק ירושלמי וערמונים - 84 ₪
כיסוני פסטה ממולאים בתבשיל בקר - כיסונים ממולאים בשפונדרה, זנגביל ומוסקט בבישול ארוך, מוגשים עם ארטישוק, ריבועי עגבנייה טרייה, שמן זית ולימון – 72 ₪
עוד בתפריט מבחר עשיר של מנות ראשונות, מנות היום מפתיעות ותפריט קינוחים יצירתי.
מודרן מוזיאון ישראל ירושלים כשר
רופין 11, מוזיאון ישראל, ירושלים