הקיבוצים מהווים את אחת מאבני היסוד של החברה הישראלית ושל התרבות בארץ, ובפרט הם מזוהים עם שני מוסדות: הלינה המשותפת וחדרי האוכל. לינה משותפת עדיין לא מוצעת במסעדת חדר האוכל - אבל היא כן מציעה גרסה עכשווית, עדכנית, חיננית ובעיקר טעימה להפליא של אותו חדר אוכל מהקיבוץ, וכדאי לפקוד אותה ולזכות בחוויה שהיא חיבור מדויק של נוסטלגיה וטרנד, תחכום ופשטות.
"הטעם העמוק והמעושן של החצילים השתלב עם מרקם מוס קטיפתי ועדין המחליק בפה. עומר מילר לקח מנה פשוטה בבסיסה ושדרג אותה למופלאה, לא פחות...". ליאור פנחסי נשאר עם טעם של עוד (מישהו אמר קרם חצילים?) מהביקור הסופר מוצלח במסעדת חדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
"מהבשר, נדגם פילה 200 ג', שהגיע עם מח עצם, פירה, גזר מזוגג וציר בקר: הסטייק היה פשוט נפלא...", עופר פרוסנר לוקח את היפה שלו, שנותרה הפעם חסרת מילים, לחדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
מהם רכיבי המנה הישראלית? דגים, חצילים ומעורב. וצורת ההגשה? קיבוץ גלויות. כתבי 2eat נותנים לנו שיעור בקולינריה המקומית
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
מסעדות חדשות בתל אביב: השף עומר מילר ממסעדת חדר האוכל, פתח את הדלתות של מסעדת שולחן בשדרות רוטשילד 73. וגם חדשות ליולדות של איכילוב ולאבות הטריים: סניף חדש למסעדת ריבר במרכז וייצמן הסמוך לבית החולים
"חדר האוכל 2011 של השף עומר מילר, אקס-פודארט: שולחנות עץ פשוטים עם כיסוי נייר, כלי סכו"ם מרכזי על השולחן והגשה נטולת גינונים, בשיטת "מה שמוכן יוצא לשולחן". אבל איזה הבדל..." שפרה צח לא מתגעגעת ל"חדרוכל"
זהו, יש לנו קיץ, והמחשבה על תבשיל קדירה או על סטייק גדול כבר יש בה כדי ליצור אגלי זיעה על המצח. במקום זאת, למה שלא תעברו למנות דגים קלילות וקיציות, ועדיף על הגריל. אספנו בשבילכם כמה הצעות, קיץ נעים
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
הנה הוא בא – ליל חגיגות הסילבסטר. מסורת ידועה היא במחוזותינו, להסתובב בלילה זה ולחגוג את הולדתו של הקדוש הנוצרי בשתייה מרובה. אוהבי החגיגות והאלכוהול, הכנו לכם סיבוב שתייה. מומלץ לשכור את שירותיו של נהג צמוד
"בדיעבד הבנתי, שבחירות העיצוב הן אילוסטרציה לתפיסה הקולינרית: דברים שנראים (או נשמעים) פשוטים, שבמבט (או טעימה) מקרוב מתגלה התחכום שלהם..." אדם בר מבקר במסעדת חדר האוכל שבמשכן לאמנות הבמה בתל אביב: תרבות
ספר הבישול הכי מדובר של השנה הוא הספר החדש של אורנה ואלה, מבית הקפה המפורסם ברחוב שינקין. פרט לאוסף המתכונים המלא של המוסד, הוא מדגים גם איך מוציאים ספר בישול מוקפד, אישי, מזמין לקריאה ולהפשלת שרוולים. אם עוד לא שמתם עליו יד, הנה הזדמנות להציץ פנימה וגם שני מתכוני פסטה מעולים