כשתל אביבים או אורחים המגיעים לעיר מחפשים מקום לאכול בו הם בדרך כלל חושבים על מסעדות בנווה צדק, מסעדות בנמל תל אביב, אולי על מתחם שרונה המחודש או אזור לב העיר המכונה גם העיר הלבנה, אבל לפעמים דווקא במקומות פחות צפויים מסתתרים מקומות מיוחדים באמת.
"על הכף מעמיסים עגבנייה מהסלט המתובל בטוב טעם, מוסיפים אורז מהאושפלוב וחתיכת בשר וישר לפה כי הכי טעים שזה חם..." יפית שבחון-שרף מגלה את רזי המטבח הבוכרי האותנטי במסעדת רפאל גריל בר במבואות תל אביב-יפו. נרשמה התמכרות לז'אנר
"חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה העצים את ההנאה בפה..." רונן סולומון במפגש היכרות עם רזי המטבח הבוכרי ברפאל גריל בר בתל אביב