"בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים. בערבים מגיעים התיירים במיוחד בשביל המתוקים..." עיינה גל, טראפלס, מנות
"הקונספט השיווקי של המושבה 54 מתרכז סביב תמחור ותמורה בעד הכסף, ובכל זאת נחמד לגלות שצוות המטבח והמסעדה אינו חוסך דבר מהסועדים. המנות נדיבות ומעוצבות בקפדנות, השירות חייכני..." יונתן שטרנברג, המושבה 54, ירושלים
"חברתי מתפעלת מן המומחיות שבה אני מורידה את פלחי הפרגית מהשיפוד אל צלחתה ומתענגת על תיבולה של הפרגית העסיסית והבשרנית..." שיר כידן לוקחת חברה למסעדת האווז באור יהודה רק כדי להראות לה מי אוכל יותר כנפיים
"תחילה הגיעה צלוחית ועליה מבחר גבינות עיזים קשות וחצי קשות, החל מקממבר עיזים דרך קלודין ותום וכלה בוורדית עיזים..." אמיר נהרי נהנה מבוקר מחוץ לעיר בבית הקפה טל טלה שבמושב נווה דורון – רק רבע שעה מלב תל אביב
"שיפודי חלומי ופטריות ברוטב שמנת ופסטו בציפוי טמפורה: גבינת החלומי הקפריסאית הופכת כל מאכל שהיא מצטרפת אליו למעדן ובטח כשמוסיפים לו שמנת ופסטו וטמפורה קריספית שמחבקת בעדינות..." שירלי רחמים, Zazoo, בפרדסייה
אורלי פרש-אזולאי תמיד חלמה על קפה שכונתי שאליו תרד מביתה לבושה בטרנינג, בנעלי בית ובמחשב נייד. בדיוק לפני שעברה שכונה בעקבות בית הקפה האהוב עליה, מצאה את קפה ברטה בנווה שאנן החיפאית – קפה שכונתי לתפארת
"טזין דל ג'זאר, או בשמו העברי מעורב מרוקאי, מכיל בין היתר אשכי הודו, קורקבן, טחול ובשר לחי של בקר בציר בקר, פלפלים ועגבניות..." אמיר נהרי במסעדת מרקש שבנתניה, מתברר שלא צריך להגיע לטנג'יר בשביל אוכל מרוקאי
"כשהגיעה הקובה סלק עם צבעי הסגול העזים כבר התחלתי להשוות לקובה של אימא, שללא ספק יש לה פה יריבים קשוחים..." שירלי רחמים מטיילת בשוק מחנה יהודה הירושלמי ומוצאת את מסעדת צופיה – עיראקית ביתית, קטנה ומשובחת
דניאל לוין הולך לאיבוד בנבכי דיזנגוף סנטר ומחליט ללכת בעקבות חוש הריח אל דוכן המאכלים שחרזאד. אוכל פרסי המצטיין בתשעה סוגי אורז, גונדי, כרוב ממולא ומנות המותאמות במיוחד לילדים – ארוחת ראש השנה כבר מוכנה
"הקציצות נצלו לדרגת מדיום על פלנצ'ת פסים, ולאחר מכן הוקפצו במחבת נפרדת עם פטוצ'יני ורוטב עגבניות ביתי, כך שכל קציצה זכתה לזיגוג מהרוטב אך עדיין שמרה על מרקמה וטעמה הבשרני ..." יונתן שטרנברג, פסטהלני הירושלמית
"רוב הירושלמים מכירים את גבעת שאול כמקום שאליו הולכים כדי לתקן את הפלאפון, להתענות בתיאום מס, להעביר את הרכב טסט או לקנות בגדים באחת מחנויות העודפים הפזורות באזורי המסחר..." יונתן שטרנברג מוצא את מסעדת ונילה
עיינה גל מבקרת במסעדת סטקייה בכפר הכשרה למהדרין, הממוקמת ביישוב יערה הצפוני, הקטן והמרוחק. בשעת צהריים עמוסה המסעדה המשפחתית והקטנה באנשים ששוב שבים וחוזרים כדי ליהנות מהמנות המעולות ומהאווירה הנינוחה
"עוגת עלעלים של בצק שקדים עם קראנץ' אגוזים ומוס שוקולד מריר בציפוי קקאו, עוגת קונקורד של שכבות מרנג שוקולד ומוס שוקולד מריר ביניהם, חגיגת תפוחים של בצק פריך, תפוחים בקרמל ומבחר אגוזים..." שירלי רחמים, באנאפה
"אני החלטתי להתענג על אמנות הבצק ממטבחו של קדוש, והזמנתי רביולי חציל קלוי ברוטב שמנת וקשקבל עם ענני פרמז'ן מגוררים מלמעלה..." אמיר נהרי מבקר בבית הקפה קדוש שבמרכז ירושלים, שכבר מזמן נחשב לאחד המובילים בארץ
שירלי רחמים בגבריאל קפה שבפארק המדע ברחובות: "הוא שכן חדש באופן יחסי באזור וממוקם מאחורי אחד הרחובות הראשיים במתחם, מה שמקנה לו אווירה שקטה ורגועה בתוך נינוח הוורקוהוליות שאופף את כל חברות ההיי-טק שמסביב..."
"בניוקי – תערובת של צהובים מתפוחי אדמה וכתומים מבטטות – מורגשים טעמים פיקנטיים של אגוז מוסקט ופלפל שחור טחון..." שפרה צח חוגגת עם בתה את סיום התיכון במסעדת לה לזניה בתל אביב – מסעדה צמחונית, כשרה ומשפחתית חביבה
"סטייק הסלמון שלי הגיע אפוי בתנור, טבול ברוטב לימון, שום צלפים ויין לבן כשלצדו הונחו תפוחי אדמה וירקות מוקפצים..." שירלי רחמים, קפה ניצה, נתניה. ניחוח צרפתי אל מול חוף נתניה לצד ארוחות מפוארות וכשרות
אמיר נהרי ובת זוגו מטיילים בעיר העתיקה של ירושלים ואחריו מבקרים בבית הקפה מנורה. כנדרש ממסעדות ברובע היהודי, הוא כשר למהדרין, ומציע סלטים, פסטות, דגים, כריכים וקינוחים מפתים. כמו לדוגמה הפיצה הביתית ופאי התפוחים
אמיר נהרי מגיע עם בת זוגו במסעדת גריל בר שבירושלים, שם הוא נהנה לצפות באמנות הבשר של הגריל מן. כבד קצוץ, חציל קלוי, סלק, סלסה פיקנטית וסלט סלרי ותפוח, ולאחריו סטייק אנטרקוט עם רוטב צ'ימיצ'ורי, עושים את שלהם
אל ראנצ'ו, טבריה: עוזי בשן מוצא מסעדה רומנטית וכשרה למהדרין לחגיגת יום הולדתה של אשתו. ידו של המנגליסט המיתולוגי של המסעדה מתנפנפת מול ערמת הגחלים עוד מאז שהיה בן 6, מה שניכר ברמת העשייה המדויקת של הבשר
"שילובי הטעמים של המנה היו משחק של ערבובים וטעמים: דגן עם ירקות מבושלים, מעט יוגורט לתוספת, ועוד קצת צ'אטני מתקתק ולבסוף גם מחית פלפלים ירוקים חריפים שהייתה לצדו של הדגן..." יובל בנקובסקי במסעדת תאנים בירושלים
"אני מתחילה לאכול לאט, כמו אחרי צום ממושך, מתענגת על כל ביס. שניות אחר-כך המקלות הסיניים שלי ושל בן זוגי מתנופפים באוויר ומתחרים על כל סושי וסושי..." אפרת רוזן (כבר לא בהיריון) מסתערת על סופר סושי, תל אביב
קרן ויזנר מגלה את אמריקה במסעדת קולומבוס הכשרה שבהרצליה. מכל קצוות גוש דן פוקדים את חמשת המפלסים של המסעדה הכשרה, פה עורכים אירועים ונהנים מעיצוב אמריקני וממאכלים עם נגיעות מקסיקניות. אמריקה זה כאן, בהרצליה
"ואז היא הגיעה: השווארמה. צלחת רחבה עמוסה בפרוסות דקות-דקות של בשר, מעט חרוך בשוליים אבל בעל מרכז ורדרד ומעל לכל – מפיץ ריח שמאתחל מחדש את תחושת השובע..." דניאל לוין מגיע רעב לבשר אל מסעדת ושבעת וברכת, תל אביב
שיר כידן מגיעה למסעדת פורטבלו שביבנה בחושבה, בסופו של יום שבו לא אכלה דבר, שתמצא בתפריט של המסעדה האיטלקית משהו לאכול. היא לא תיארה לעצמה שתאהב את כל מה שתטעם. וזה עוד לפני הקינוח. מי יכול לוותר על שוקולד?