"חצ'פורי אצ'רולי. איזה יופי! בצק עשוי בעבודת יד בצורת סירה, בתוכו מלית עשירה של גבינות ומעליה מתנוססת בגאווה ביצת עין. הבצק היה נפלא, והשילוב עם הגבינות והביצה הניגרת הוסיף המון. תוך שניות כל הטוב הזה חוסל...". ליאור פנחסי הגיע לאכול בסופרה ראשון לציון ונשאב אל תוך משתה גאורגי מלא שמחה הכולל שולחנות עמוסים בשלל מנות אותנטיות, מוזיקה מסחררת ורקדנים בלבוש מסורתי שלא ישאירו אף אחד יושב על הכיסא. בקיצור, היה שמח!
"ספרינג רול מטוגן, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, טובל באותו רוטב טריאקי מתקתק, שנגמר מהר מידי. לצידו, צ'יז רול מטוגן, עם סלמון וגבינת מוצרלה שהעניקה לו רכות גבינתית מפתיעה..." הפינה האסייתית הקסומה ברחובות, ג'פניקה, חוגגת שנתיים, מה שהביא את גיא סופר-זמרני לבדוק מקרוב את תפריט הטעימות. לעוד הרבה שנים קולינריות מרתקות!
"קרואסון גדול ובתוכו נתחים של סלמון מעושן וביצה עלומה, כשלצדם ממרח ארטישוק צלפים, בייבי תרד, גבינת עיזים מתובלת ובצל ירוק, וגם צלוחית של סלט ירקות טרי ומרענן. שילוב מטורף של חם-קר-מלוח-חמוץ..." חגית גרוס לקחה את ילד היום הולדת לחגוג כמו גדולים, בארוחה מפנקת בקפה לואיז ברמת השרון. לעוד המון שנים בריאות!
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
"לברק שלם בתנור, שישב לפני כן במרינדה ים-תיכונית של שמן זית, טימין, מרווה ושרי. מרקם הדג היה רך ועסיסי, והטריות שלו הורגשה בכל ביס וביס, כמו גם המרינדה הייחודית בה הושרה...". ליאור פנחסי מפתיע את ילדת יום ההולדת בארוחה בפיש ראשון לציון, מסעדת דגים ותיקה ואהובה, הנותנת פייט קולינרי מרשים לאחיותיה התל-אביביות, עם מנות הנעשות בהמון תשוקה ואהבה לצד פשטות ישראלית
"כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס...." לא צריך לקנות כרטיס טיסה כדי ליהנות מטעמי המטבח הסיני המסורתי, פשוט צריך להיכנס לצ'יינה ביי בחיפה, ולהתענג מחוויה סינית אותנטית - ממש כמו זו שחוותה אורלי פרש-אזולאי
"נתחי לברק חברו ביחד עם עגבניות צלויות, צלפים, שום וצ'ילי, יין לבן ופרמזן, למנה סופר טעימה, שהייתה עשויה ללא דופי ושכנעה בטעמיה. הדג השתדך נפלא לבצק הפסטה הנהדר, והרוטב המעודן החמיא לכל המרכיבים...". בשקט בשקט הפך בראון במתחם G תל אביב, לבראסרי של ממש, עם אוכל חמים וכפרי המחובר לאדמה ולמסורת הבישול האיטלקי. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהמקום
"טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם...". תמיד יש פעם ראשונה - ליאור פנחסי הגיע לדלאל תל אביב והתמוגג מהעיצוב האותנטי, מהאווירה העדכנית ומהאוכל בעל הטעמים המיוחדים
ספרינג רול גבינה, סלט וולקנו, סשימי ספיישל עם שלושה סוגי דגים, ריינבואו, מאנו-ספיישל, קונוס שרימפס בטמפורה וסלמון, סאקה קרירה וכמובן גם שני קינוחים מתוקים - כך נראית ארוחת ערב מפנקת בקיוטו הרצליה. ענבל לורן מדווחת בגבורה מהשטח
"היתרון בסו-ויד הוא רמת הדיוק והחזה אכן היה מושלם, רך ועסיסי עם טעמי ברווז עשירים. ה"שווארמה" הייתה מעניינת ולמעשה הייתה בשר ברווז מפורק ושבבים של בשר מעושן עם תיבול ארומטי..." יונתן שטרנברג נפל בקסמיו של השף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס הכשרה בתל אביב, המציעה תפריט גורמה צרפתי-ים תיכוני מוקפד וסוחף, אלכוהול משובח וחוויה קולינרית מושלמת
"גם מנת הרביולי זנב שור עשתה את העבודה, עם רביולי במילוי עשיר של תבשיל זנב שור מפורק, ירקות שורש ובטטה ברוטב ציר בקר וגבינת גראנה פדאנו. הבשר הנימוח והנהדר בהחלט קיבל עטיפה אוהבת וראויה של רביולי, שהטריות שלו הורגשה בכל ביס...". ליאור פנחסי ביקר באחות הצעירה של 'הזקן והים'. על רקע נופי הנמל והסירות, הגלים והשקיעות, תמצאו את 'סיקיליה', בעלת חלל פנימי בסגנון כפרי-מודרני, וארוחות מושקעות מהמטבח הסיציליאני. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"במנת הברזאולה, המוגשת בסלסלת אידוי, שם המשחק הוא ניגודים. אלו מפעילים את כל קשת הטעמים: מתיקות של פרוסות אבטיח, מליחות הבשר הכבוש שמונח מעליהן, מרירות קלה של מיקרו עלים, ומתוק-חמוץ של בלסמי מצומצם..." המקדש בכפר סבא הוא המקום בו נשברו לשפרה צח כמה מוסכמות בנוגע למסעדות ואוכל. המקדש, היכל קולינרי חדש לחובבי בשר וקרניבורים, מגיש נתחי בשר אבל לא כפי שאתם מכירים. שווה להגיע במיוחד!
"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים..." אבי לוטם הגיע לאחת המסעדות הכי יפות ונעימות בארץ - קלארו תל אביב, שבה האוכל עולה על כל דמיון לצד מבנה ספוג היסטוריה, אקוסטיקה מצוינת ומטבח פתוח ועכשווי. עושה חשק לחזור שוב ושוב ושוב
"לא עמדנו בפיתוי והזמנו גם את ה-BLACK אנטריקוט – לאמיצים בלבד כמו שכתוב בתפריט. שני המבורגרים מבשר אנטרקוט, חציל קלוי, לחמנייה שחורה וערמה ענקית של צ'יפס בטטה ותפוח אדמה..." יונתן שטרנברג נהנה ממשחק מונדיאל טוב, המבורגרים עסיסיים ועוד כמה מנות בניחוח אסייתי, בסניף של בלאק בר אנד בורגר בירושלים. יש מנצחת גם בירושלים!
"מחבת פלדה ועליה עגבניות שרי ועגבניות שטח חרוכות מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו ובזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת ומפנקת במיוחד..." אבי לוטם בערב בנים ביאסו תל אביב, היווניה הכובשת של השף אביב משה, המציעה חוויית טברנה מערבית יוצאת דופן עם קולנריה משובחת. יאסו כבר אמרנו?
"סלט הפטריות והחלומי היה גם הוא צבעוני ושמח, עם גזר וצנון, פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי קטנות ומתוקות, מלפפון, חסות וכמובן פטריות מוקפצות וגבינת חלומי נהדרת. הכל השתלב יחד למנה שהייתה גם נימוחה וגם קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..." טל יונאי שרייר פותחת את הסוף שבוע ברימיני נתניה שהיא שילוב של מסעדה חלבית כשרה בית קפה, פיצרייה וגלידרייה. תטעמו, תתמכרו!
"פיצה ללא רוטב עגבניות, והיא כל מה שפיצה צריכה להיות: בצק דק וקראסטי עם "טופינג" עשיר שמכסה אותה בנדיבות. היה בו שילוב מענג של רוטב בשמל שמנתי, פרמזן, מוצרלה, גבינה כחולה וגבינת עיזים, יחד עם שלושה סוגי פטריות..." אוליברי תל אביב היא טרטוריה איטלקית מהזן שלא מייצרים יותר: אוכל טעים, עיצוב פשוט ואווירה לא מתחכמת. שפרה צח ובן הזוג בערב שכולו הצדעה לקלאסיקות סיציליאניות משובחות
"רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב..." ככה סוגרים את היום: אבי לוטם מגיע לאיטלקיה בפשפשים ביפו ונהנה מאוכל איטלקי עממי, פשוט, איכותי בתוספת טאצ'ים נכונים של השף. ככה זה שלא קופצים מעל הפופיק
"קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת..." עם אוכל ים-תיכוני כשר וטעים, שירות מקצועי ומוזיקה יוונית סוחפת - אפשר להבין למה פיש מרקט תל אביב הפכה למקום בילוי מועדף למשפחות וחברים. ענבל לורן קפצה לביקור וחזרה עם בטן מלאה וחיוך ענקי
"איבריאקו קרים צ'יז, או כפי שמפרט ההסבר בעברית: צנון יפני כבוש מעושן ממולא בגבינת שמנת. כמה פשוט זה נשמע, אבל איזה שילוב נהדר של טעם ומירקם: פרוסות שורש קריספיות בטעמי חמוץ-מתוק-מעושן חובקות מילוי קטיפתי שמאזן אותן..." המטבח היפני של 'שיראטויה' כובש במהירות את ההרפתקנים והשמרנים כאחד. שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את האיזקאיה המודרנית החדשה שנפתחה בתל אביב
"טאקוס מתירס כחול כשעליו מונח פילה דג קוד בבלילת בירה, פיקו דה גאיו, סלסלת חלפניו בגריל ושמנת חמוצה. גם במנה זו זכינו ל"משהו ליד" בדמות פאפס בצי'פולטה שהם פלחי תפוח אדמה ברוטב צי'פוטלה מיונז..." כרמית אופק מתבלת את יום הסידורים שלה בעיר הגדולה עם בוריטוס, פחיטס, טאקוס, צ'ילאיקילס, וכמובן מרגריטות. כן-כן, היא הגיעה לביקור צבעוני במקסיקנה, המקסיקנית הכי וותיקה בתל אביב
"השף יצא עם פלטה ענקית של זאב ים שלם המעושן במקום בשבבי עץ מייפל בשיטת העישון החם. הוא חילק לכל הסועדים במסעדה טעימה מהמנה היוצאת דופן הזאת. וואו, איזה דג עסיסי בטירוף, ממש כמו סטייק...". כשליאור פנחסי רוצה זמן איכות עם סבתא שלו, הוא לוקח אותה לפלמידה רמת גן, המתהדרת באווירה משפחתית, עיצוב המתכתב עם המנות ותפריט שירגש את כל המכורים לנפלאות הים
"שתי מחבתות ברזל לוהטות, באחת שתי קוביות עבות של פילה עגל עשוי מדיום, עם מעטפת צרובה כנדרש ופנים אדמדם-עסיסי, ובשניה נתח אנטרקוט משוייש ושופע מיצים, ולידן פירה תפוחי אדמה נימוח וירקות צלויים על הגריל..." שפרה צח מגיעה לבית המקדש של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה משובח, טעים ועם ציפייה לפעם הבאה
"פרוסות דקיקות של דג ים, מעוטרות בפילטים של לימון, פרוסות צ'ילי, עלי מיקרו בזיליקום ואורגנו טרי, שמצליחים להדגיש את טעמו הנקי של הדג מבלי להשתלט עליו..." שפרה צח יצאה לביקור בבוקצ'יו המתחדשת, ושמחה לגלות שהיא ממשיכה להיות יצירת מופת קולינרית ואומנותית, המעניקה לאורחיה את האפשרות לשבת בלב תל אביב ולהרגיש כמו באיטליה