בזמן שבירושלים מתקיים פסטיבל חמשושליים חוגגים החיפאים את ''החג של החגים'' או ''עיד אל עיאד'' בערבית, שמתקיים בוואדי ניסנאס וחוגג את חנוכה, הרמדאן וכריסמס. יהיו אמנות, מסלולי שירים וסיפורים, יריד עתיקות, קונצרטים, אירועי חוצות וארוחות מיוחדות במסעדות. אנחנו נהיה שם בשביל האוכל
קיבלנו מנת נתחי דג בתערובת פירות ים, שהוגשה ברוטב על בסיס עגבניות מיובשות וזיתים. בניגוד למה שאני מכירה ממקומות אחרים, הדג התחבא מתחת לערימת פירות הים הנדיבה שהוגשה במנה, ולא הונח בראשה. אהבתי את הרעיון. את הדג כיסו תמנונים, סקלופס, שרימפס, מולים, צדפים (כן כן, כמו בחוף הים...) וקלמארי. היה טעים. בעזרת הלחמניות ליקקנו את הרוטב עד תום
יטבתה בעיר, הרשת המזוהה עם שייק הפירות הטבעי והתפריט הטרי והעשיר יוצאת במבצע עסקית מיוחד לגולשי אתר 2eat. בהצגת קופון 2eat תוכלו ליהנות מארוחה עסקית ב-39.99 ש''ח בלבד בכ''א מסניפי יטבתה בעיר.
לעיקריות הזמנו בשר למתקדמים: נתח אסדו בלי עצמות שנחתך מהגוש התלוי מעל לגריל. בכל פעם שאני טועם אסדו, אני מתפעל מחדש מהעובדה שלאחר צלייה כה ארוכה, נותר הנתח עסיסי ומרובה טעמים, כששומניו וגידיו נספגים בבשר ונמסים לתוכו. באל-גאוצ'ו הירושלמית מתברר, יודע הגריל-מן את מלאכתו וגם הקצב יודע פרק בהלכות פירוק
האוכל, מקומי עם ניחוח צרפתי, מלווה את היין מתחילת דרכה של מסעדת אדום. הבריק במיוחד לחיכנו מרק ארטישוק ירושלמי על שרימפס וקציפת פטריות. גם הפטה כבדי עוף עם ריבת עגבניות שרי נעם לחיכנו מאוד. בכלל, דינמיות התבררה כאן כמוטיב בולט ולא רק בתנועת המלצריות. גם המטבח דוגל בה ומדי עונה מתחלף התפריט וכמעט מדי יום יש תפריט מיוחדים
ספגטים מקסים השוכנת בלב תל אביב מציעה לכם ארוחה עסקית הכוללת מנה עיקרית ושתיה במחיר שווה לכל כיס. בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00 תוכלו לבחור שתיה ופסטה או פיצה מהתפריט העשיר ב-39 ש''ח בלבד
בשלושת סופי השבוע הקרובים יתקיים בירושלים פסטיבל חמשושליים2, במסגרתו יתקיימו בעיר אירועי תרבות מיוחדים, חלקם ייפתחו לקהל חינם. יהיו סיורי שווקים, היסטוריה ואדריכלות, אירועי מוסיקה, תיאטרון וקולנוע, אבל מה שאותנו מעניין הם תפריטי הפסטיבל המיוחדים שיציעו במיטב המסעדות. דוגמית לטעימה
שביל העפר בכניסה ליער העלה בי אסוציאציות לניחוחות ולנופים של טוסקנה. כרמי הענבים מסביב ליער, עצי השקמה, האשלים, חרובים, זיתים, אלונים ושדרת דקלי וושינגטוניה מרהיבה, מזמינים שילוב נדיר של נוף טוסקני וניחוחות של ארץ התנ''ך
מסעדת השף טרין מזמינה אתכם לפסטיבל מולים המתקיים בימים אלו במסעדה. הפסטיבל ימשך עד ה-30/11 ובמסגרתו יוצעו מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 82 ש''ח בלבד.
הבעיה בערבסקה היא לא מה לאכול אלא על מה לוותר. הנה, כבר בתור התחלה נוחתת על שולחננו ערימת פיתות ולאפות מהבילות שנאפו בזה הרגע, יחד עם עשרה סוגי סלטים ובהם חומוס לבנוני עם גרגרים, כרוב כבוש קלות, גרגר נחלים עם רימון, טאבולה, והכי פשוט ומפתיע, סלט עגבניות קלופות בלוויית בצל ונענע
ארבעה תפריטי חורף מפתים ומתכון לאוסובוקו טלה עם בייקון, עדשים ופטריות שיטאקי, של השף עומר מילר מבית פוד ארט
יוקו אונו מצאה חן בעיני כבר מן הרגע הראשון כשעל שולחננו הונחה כוס מרטיני מקוררת היטב עם צ'ויה (שיכר שזיפים יפני) ובתחתיתה שזיף ''שיכור''. אני נוטה להתרשם ממי שיודע להבריק כבר במהלך הראשון ועוד יותר ממי שמיטיב לטפל באלכוהול שלי
הצדף, מסעדת פירות הים והדגים הנחשבת מציעה לכם ארוחות עסקיות טעימות ומשביעות במחירים נוחים. במחיר המנה העיקרית תקבלו- מגוון מאזטים בשיטת האכול ככל יכולתך, שתייה חמה ושתייה קלה. הארוחות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00 ובימי ו' בין השעות 12:00-18:00.
לא רק המולים היו הכי טעמים, הכי עסיסיים, הכי טריים והכי מצוינים שאכלתי אי פעם, גם כל מי שגר איתם בסיר או הוגש לידם היה ממשפחת ה''הכי''. חלב הקוקוס מאיכות מצוינת, ללא רמז לטעם מתכת קופסתי, הארטישוק הירושלמי מבושל בדיוק במידה והמיונז, שהוגש לצד טוגני תפוחי אדמה פריכים ודקיקים, הכי איכותי שאפשר. ניחוח בשומת החרדל שלו עדיין מהדהד באפי בעת כתיבת שורות אלה
נובמבר בעיצומו, סופה רודפת סערה ועת המרק הגיעה. ארבעה שפים ומסעדנים ממליצים על מרק ומצרפים מתכון. להדפיס ולשמור
נחלצתי מלפיתת הצבת של ההרהורים הקיומיים הנוגים בעזרת מרק סרטנים עשיר עם עגבניות מיובשות ושמנת, הלהיט של מסעדת אושן. אריאל בחר בראשי קלמרי בציפוי פריך, בליווי רוטב איולי-קארי. כמנת ביניים נהנינו מטרין כבדים עם רוטב תאנים ויין אדום, שתאם את היין האדום בכוסותינו
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
קולינרי, מסעדת הבשרים האקסקלוסיבית והכשרה במושבה הגרמנית, מזמינה אתכם לחגיגת אוכל טוב ויין, ומפנקת אתכם בכוס יין על חשבון הבית לכל סועד. בהזמנת ארוחה מלאה מתפריט ספיישל צהריים. התפריט מוגש בימים א'-ה' בין השעות: 11:30- 17:30.
במסעדת ''אל מול הים'' כבר סיימו לערוך את הבופה באינסוף תבשילי חצילים. קובי, שזכה בפי א' לכינוי ''המנכ''ל'', צילם תמונות אחרונות של הדלפק העמוס כל טוב, גאה כמו אב המתעד את צעדיו הראשונים של בכורו. פסטיבל החצילים המסורתי נפתח היום, מה שאומר שלבראנץ' הקבוע והחביב שמתקיים בקיבוץ מדי ששי בבוקר, יצטרפו למשך ארבעה שבועות כעשרים מינים של מאכלי חצילים
יעל היתה החברה של החבר הכי טוב שלי, וכשהם נפרדו גם אנחנו נפרדנו. לא ראיתי אותה מאז, עד עכשיו, ועכשיו אני מגלה שהיא מלצרית בדיניץ, וככל הנראה המלצרית שלנו להערב. איזה כיף, כי אם יעל היא המלצרית שלנו, אני יכולה להיות בטוחה שהיא תדאג לי יפה-יפה
באזור התעשייה קריית אתגרים ברעננה, בין מגדלי ההייטק, ובנייני המשרדים, נמצאת פינה איטלקית חמה – מסעדת לה טוסקנה. המסעדה הכשרה מגישה לכם את מיטב המטבח האיטלקי, מלווה באווירה נינוחה, אינטימית ורומנטית. בלה טוסקנה תוכלו לקחת הפסקת קפה, ליהנות מארוחת צהריים וערב, מבילוי משפחתי או זוגי, וגם מארוחות עסקיות המוגשות בימים א'- ה' בין השעות: 11:00 – 17:00. לבחירתכם 3 ארוחות עסקיות במחירים: 49 – 79 ש''ח.
אם חשבתם שכדי לאכול אוכל בריא צריך לוותר על הנאות החיים או רחמנא ליצלן, לסבול, הנה החדשות הטובות: במיטב מאפיות ארצנו לוקחים ברצינות את טרנד הבריאות ששוטף את העולם ואופים יותר ויותר לחמים מקמח חיטה מלא. ארבע המלצות
בסופו של ערב במסעדת אל באריו חזרה מיקה פורז הביתה עם תחושת חמימות ונעימות לא מוכרת. ''אם במקום השף אלון גונן המגיש במסעדה מנות מעשה ידיו במו ידיו, הייתה מופיעה מהמטבח מאמא ספרדייה עבת מותניים בסינר, לא הייתי נופלת מהכסא'', היא מתוודה ומסכמת בלי להסס ב''אולה אל באריו!''
מסעדת קאזה דו ברזיל האילתית, פותחת את החורף בסדרת מבצעים לוהטים כחלק מהארוחות העסקיות. הקרניבורים שבינינו יוכלו ליהנות משלוש ארוחות עסקיות לבחירה, ולהתפנק על סטייק אנטריקוט עסיסי, אסאדו משובח, לבבות עוף מפתות ועוד שלל מנות מגרות. הארוחות מוגשות בימים א'- ה' עד השעה: 18:00, ובימים ו' – שבת עד השעה: 16:00. מחירי העסקיות: 49 – 84 ש''ח.
ההצלחה המסחררת של הערב היתה טרטר הסלמון, אחת המנות הראשונות הטובות ביותר שאכלנו בעיר. חבל לפרט את הטעמים הרבים והמורכבים במנה הקטנה והמקסימה הזו, מפחד להרוס לסועדים הבאים את ההפתעה. המלצרית המשועשעת חדה לנו חידה ושאלה מהו המרכיב הדומיננטי ברוטב המתקתק. לא רק שלא הצלחנו לנחש, אף הופתענו מהתשובה