אורית איציק מעבירה ערב נהדר בבר-מסעדה הקונטיינר שבנמל יפו. בקרוב מאד, כשמזג האוויר יתלהט, יצוצו השולחנות מחוץ לחלל הקונטיינר והסועדים יוכלו ליהנות ממראה הנמל על מנת פירות ים, בירה של מקצוענים או יין טוב
מה עוד חסר לנו בחג הפסח הזה? לא שכחנו את ארבע הכוסות. יובל בלנקובסקי חוזר עם כמה המלצות ליינות משובחים במיוחד, כי ליל הסדר יכול להיות ההזדמנות השנתית שלכם לנסות עם הארוחה את כל מה שיש לשוק היינות להציע
"לאחר ששברנו שיניים בניסיון להזמין בירה נהדרת בשם "סטרופראמן", השקנו כוסות של בחרובקה מתקתקה ואני התחרטתי שזלזלתי בפראג... אם זה המטבח ואם אלו הבירות, אני חייב לבקר שם..." דניאל לוין על פראג הקטנה, תל אביב
יובל בלנקובסקי: לכבוד פסח כולם קונים יין. אבל איך מתאימים יין למצה ולחזרת? בכל זאת יש לסדר כמה יתרונות: לרוב מדובר בשולחן רב משתתפים שבו משתדלים כולם לשתות ארבע כוסות, וזו הזדמנות מצוינת לנסות כמה סוגי יינות
עומר גנור (אני כאן בשבילכם) מבית סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: לא הייתה לי ברירה, נאלצתי לטעום שני מותגי ויסקי חדשים שיובאו לארץ על ידי חברת בנימינה ספיריטס: לייבל 5 וסינגל מאלט גלנטורנר. זה הכול שירות לציבור
"גרוולאך, כך מסבירים לי, הם הפיצוחים הרומניים, נגיסות עור מטוגנות ופריכות שקשה לעמוד בפניהן, גם כשנזכרים ברמת הכולסטרול שהן בוודאי מתהדרות בה..."שירלי רחמים, מטבח מזרח אירופי וצויקה רומנית, שמאלץ, ראשון לציון
בטור היין של יובל בלנקובסקי, הוא ממליץ על היינות החדשים בשוק הישראלי לקראת סוף החורף, תחילת האביב ופורים הבא עלינו לטובה. מה אתם מתכננים לשתות במשתה פורים? יין כבד, עשיר וסמיך, קליל ומקסים או שמח וקופצני?
השנה קיבלנו שתי חגיגות בשבוע אחד: סיינט פטריקס דיי ופורים באים עלינו לטובה יחד. אין תלונות: החגיגה מתרחבת והשבוע הבא הולך להיות שבוע של שכרון חושים, מה זה כבר משנה של מי החג הזה. המלצות אלכוהוליות בשבילכם
עומר גנור, מנהל סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: שתי המלצות לשתי בירות, כי זה טעים. דובל טריפל הופ והגאווה הישראלית – בזלת דאבל בוק. כשזה מגיע לבירה טובה, מומלץ בחום לשתות אותה מגביע ולא מהבקבוק. תכף תבינו למה
"מייקס פלייס חזר הביתה!" יונתן שטרנברג מתרגש מחזרתו של הבר הראשון בירושלים שהיה מוקד משיכה לחובבי מוזיקה מכל הארץ כמו גם לתיירים ולחובבי התרבות האנגלוסקסית. בגרסה המחודשת ברחוב יפו, הוא שוב עושה את העבודה
יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד
ארז שבת לוקח הפסקה מהאבק שמתלווה לבניית ביתו החדש, ונוסע למעלות תרשיחא. ברחוב כליל החורש במרכזה של העיר היפה נמצא לולה בר – בר ישראלי הממוקם מול נוף מרהיב. אבל לפני השתייה הוא אוכל במסעדת בלמיה הסמוכה
ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה שבזכרון יעקב התבררה כערב מגרה, טעים ובמחיר משתלם. אורית איציק טועמת יין
עומר גנור, זמן אמיתי, ניסה לכתוב על המשקה הנמכר בארץ ובעולם – הוודקה, אבל שוב, כרגיל, יצא לו טור על ויסקי. ככה זה כשמאוהבים. בוויסקי. הפעם – קרדו – ויסקי סקוטי שאת המזקקה שבה הוא מוכן הקים מבריח בשנת 1824
"החידוש המרענן שמציג שושקה שווילי הוא שבמקום להתלבט בין שלושה סוגי בירה הקיימים ברוב הברים בעיר, הוא מציע כשמונים וחמישה סוגים, שבעה מתוכם מגיעים בחבית..." שיר כידן, שושקה שווילי, מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב
יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב
יום חמישי בחצות, סוף השבוע כבר כאן באופן רשמי, ואנחנו רוצות להשיל מעצמנו את תלאות השבוע שחלף. כבר אמרו חכמים שבנות רק רוצות לכייף... הלילה, המיקום היה המשבעה בהרצליה פיתוח. שיר כידן, חגיגה ישראלית במשבעה
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
עומר גנור ממרכז לסדנאות האלכוהול ובית הספר לברמנים זמן אמיתי מגלה אהבה חדשה – קאול אילה. מדובר בוויסקי שמיוצר במזקקה באי אילה שנמצא ממערב לסקוטלנד ושמדיף ריח ניחוח "כמו של הביוב שזורם במזרח ירושלים"
הנה הוא בא – ליל חגיגות הסילבסטר. מסורת ידועה היא במחוזותינו, להסתובב בלילה זה ולחגוג את הולדתו של הקדוש הנוצרי בשתייה מרובה. אוהבי החגיגות והאלכוהול, הכנו לכם סיבוב שתייה. מומלץ לשכור את שירותיו של נהג צמוד
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
"מנת הפילה כללה שני מדליונים עסיסיים שנצרבו לדרגת מדיום רייר וזוגגו ברוטב המתקתק ופטריות פורטבלו שלמות צרובות אף הן..." יונתן שטרנברג אוכל בשר משובח ליד היין המשובח לא פחות – לינק ירושלים – מקום של כבוד
"ההובוגובלין, בירת אם מסורתית, קלה מאוד וללא טעמים דומיננטיים חזקים, הותאמה לחברתי. אני, אמיצה קצת יותר ובעיקר לא צריכה לנהוג הביתה, קיבלתי בלהבין סטאוט שטעמה מר ובהחלט חזק יותר..." שיר כידן, וויצ'ווד, תל אביב
יובל בלנקובסקי מספר הכול על יינות כרם יחיד איכותיים דוגמת ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007. עוד על טיולים בין החלקות של יקבי רמת הגולן, יקב וילה וילהלמה ברמת הגולן וכמה יינות פשוטים אך איכותיים
אמיר נהרי מגיע לאירוע הפתיחה של הסניף השלישי של הבר-מסעדה פראג הקטנה באשדוד: נמצאו למעלה מחמישה עשר סוגי בירה בחבית ועוד מספר לא מבוטל של סוגים המוגשים בבקבוקים. וגם האוכל הצ'כי נהדר. מומלץ להגיע במונית