אפרת רוזנטל מעבירה ערב בנקודת הצפייה האיכותית ביותר בהרצליה – ים 7 בטיילת. מהחלונות הגדולים רואים את הים, וביד אוחזים חזק במוחיטו שמאזן את הטעמים של החציל הקלוי והלוקוס הבשרני. מה השעה? כן, כבר שקיעה
"אני אף פעם לא שבעה מדי לבשר, ושני הטאפאס הבאים היו גולת הכותרת של הארוחה. הראשון: שקדי טלה עם ניוקי צלוי על הפלאנצ'ה, עם עגבניות שרי צלויות, לבנה, שמן ירוק ועשבי תיבול..." אפרת רוזנטל, טעימות בטאפאיה ראשון לציון
"אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה..." אפרת רוזנטל ובן זוגה, ארוחת דגים על חוף הים של ראשון לציון, במסעדת פפה
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
"הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין..." אפרת רוזנטל עושה הפסקה בתאיו על המים, בחוף ימה של בת ים
"פילה הסלמון שלי מגיע כשהוא שחום וצרוב בפסי גריל שחורים, ובפנים בשרו אדמדם ורך. אני סוחטת עליו המון לימון, בוזקת מלח ונוגסת בשמחה..." אפרת רוזנטל פותחת את האביב עם ארוחת דגים במסעדת הדייגים שבנמל יפו
"אני מבקשת מהמלצר שיגיש לי את הסטייק הכי טוב שיש לאל גאוצ'ו להציע הערב, והוא, בלי להסס, מציע לי ללכת על מנת הדגל- אנטרקוט פרימיום 'דה לה פמפא'..." באל גאוצ'ו שבהרצליה אין סיכוי לקבל סטייק ששוחה באיזה מן רוטב יין
"מחד הסטייק דורש לעיסה, ומאידך בשר כבד האווז נימוח עליו ומשלים את טעמו. את כל המנה הזאת אני טובלת בקלילות ברוטב היין האדום והמתקתק..." באמצע תקופת החגים חומקת אפרת רוזנטל מארוחה משפחתית ומגיעה ללופט בראשון לציון
"כבר בכניסה אליה אנחנו מקבלים הבזקים חמים של צבעים כתומים וצהובים, צלילי מוזיקה ספרדית שמחה וריחות של מטבח עם הרבה צ'ילי..." אפרת רוזנטל מקבלת מנה הגונה של מקסיקו במסעדת מקסיקנה, בוגרשוב-בן יהודה תל אביב
מסעדת רפאלו נשארה צעירה, בלתי מעורערת, עם אותה הפיצה המוכרת והמרק הביתי, נאמנה לעצמה עם קצת סימני תחכום ובגרות..." אפרת רוזנטל מעלה רגשות נוסטלגיים במסעדת רפאלו שבראשון לציון, שעדיין מרגישה כמו בית