אפרת רוזנטל מעבירה ערב בנקודת הצפייה האיכותית ביותר בהרצליה – ים 7 בטיילת. מהחלונות הגדולים רואים את הים, וביד אוחזים חזק במוחיטו שמאזן את הטעמים של החציל הקלוי והלוקוס הבשרני. מה השעה? כן, כבר שקיעה
"אני אף פעם לא שבעה מדי לבשר, ושני הטאפאס הבאים היו גולת הכותרת של הארוחה. הראשון: שקדי טלה עם ניוקי צלוי על הפלאנצ'ה, עם עגבניות שרי צלויות, לבנה, שמן ירוק ועשבי תיבול..." אפרת רוזנטל, טעימות בטאפאיה ראשון לציון
"אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה..." אפרת רוזנטל ובן זוגה, ארוחת דגים על חוף הים של ראשון לציון, במסעדת פפה
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
"הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין..." אפרת רוזנטל עושה הפסקה בתאיו על המים, בחוף ימה של בת ים
"פילה הסלמון שלי מגיע כשהוא שחום וצרוב בפסי גריל שחורים, ובפנים בשרו אדמדם ורך. אני סוחטת עליו המון לימון, בוזקת מלח ונוגסת בשמחה..." אפרת רוזנטל פותחת את האביב עם ארוחת דגים במסעדת הדייגים שבנמל יפו
"אני מבקשת מהמלצר שיגיש לי את הסטייק הכי טוב שיש לאל גאוצ'ו להציע הערב, והוא, בלי להסס, מציע לי ללכת על מנת הדגל- אנטרקוט פרימיום 'דה לה פמפא'..." באל גאוצ'ו שבהרצליה אין סיכוי לקבל סטייק ששוחה באיזה מן רוטב יין
"מחד הסטייק דורש לעיסה, ומאידך בשר כבד האווז נימוח עליו ומשלים את טעמו. את כל המנה הזאת אני טובלת בקלילות ברוטב היין האדום והמתקתק..." באמצע תקופת החגים חומקת אפרת רוזנטל מארוחה משפחתית ומגיעה ללופט בראשון לציון
כבר שכחנו איך זה לצאת לדייטים: אפרת רוזנטל מגיעה עם בן זוגה אל המגדלור של יפו העתיקה, הממוקם, מאז ומתמיד, בתוך בית אבן יפואית עתיק, שתי קומות של מערות אינטימיות מרופדות בכריות מזמינות. ויש גם קוקטיילים
ביום חמישי אחר הצהריים, בזמן שכולם היו בעבודה, חתכה אפרת רוזן לחוף היום של ראשון לציון, שם לא הייתה מתאימה יותר ממסעדת פרנצ'סקה. היא קוראת לעצמה איטלקייה, אבל כולם יודעים שאין יותר ישראלית חמה ומזמינה ממנה
אפרת רוזן מחליטה החלטה דרמטית ומגיעה למסעדת המושבה 54 שבראשון לציון. כקולומבוס היא מגלה יבשת חדשה, ובה פוקצ'ה סיניה, רביולי בטטה, שיפודי פרגיות רכים ועוגת ריבת חלב נהדרת. להתמסר לריגוש חדש כבר אמרנו?
"כבר בכניסה אליה אנחנו מקבלים הבזקים חמים של צבעים כתומים וצהובים, צלילי מוזיקה ספרדית שמחה וריחות של מטבח עם הרבה צ'ילי..." אפרת רוזנטל מקבלת מנה הגונה של מקסיקו במסעדת מקסיקנה, בוגרשוב-בן יהודה תל אביב
"זה מה שאני אוהבת בסושי. אפשר לאכול ממנו המון, ושעדיין יישאר מקום לעוד..." אפרת רוזן בארץ הפלאות נכנסת לבר-מסעדה מאן מאן צ'ה שבראשון לציון דרך הסופרמרקט טיב טעם, ובדרך עוברת בבר הברון, שם רוקדים לצלילי הופעה
מסעדת רפאלו נשארה צעירה, בלתי מעורערת, עם אותה הפיצה המוכרת והמרק הביתי, נאמנה לעצמה עם קצת סימני תחכום ובגרות..." אפרת רוזנטל מעלה רגשות נוסטלגיים במסעדת רפאלו שבראשון לציון, שעדיין מרגישה כמו בית
"בשר העגל השומני והרך התמוסס לנו בפה והתמזג עם מליחות הבצק..." אפרת רוזן מוצאת אהבה בתוך בצק המאפים הבשריים והפריכים של מסעדת בית חצ'פורי בבת ים – מטבח גרוזיני מסורתי ובית מלא תשוקה, תבלינים, טעמים וריחות
"הקונספט של על המים הוא דגים טריים, שהדייג העלה היום בחכתו..." אפרת רוזן סוגרת את הקיץ עם בן זוגה בבר-מסעדה על המים שעל חוף ימה של הרצליה. אל מול אחרוני הרוחצים הם אוכלים פילה מוסר ודג פרידה בליווי יין
אפרת רוזן ובן זוגה מגיעים למסעדת ויטושה הבולגרית שביפו ומתמסרים לארוחת יום שישי אחר הצהריים: סלט פלפלים מושקע, לחם של פעם, גיבצ'ה, מוסקה ובעיקר הקבב הבולגרי המפורסם של ויטושה. ויסלחו הרומנים, המזרחים והשפים
"'מטילדה?' הוא שאל בחשש. 'איך זה קשור למשחק?' 'תירגע,' עניתי. 'מקרינים שם בכל ערב את משחקי המונדיאל. היום בתשע וחצי תראה כמתוכנן את הצ'ילה-ספרד שלך..." אפרת רוזן צופה במשחק המונדיאל אצל מטילדה, תל אביב
"אני מתחילה לאכול לאט, כמו אחרי צום ממושך, מתענגת על כל ביס. שניות אחר-כך המקלות הסיניים שלי ושל בן זוגי מתנופפים באוויר ומתחרים על כל סושי וסושי..." אפרת רוזן (כבר לא בהיריון) מסתערת על סופר סושי, תל אביב
"בטי פורד הוא ביסטרו בר אמריקאי שמציע מבחר אלכוהול אינסופי ומגוון, כולל בירהל'ה למאותגרי שתייה ו"דה זה וו"- דזסטיף על בסיס טקילה, פלפל אנגלי וכוסברה (טעים יותר מאיך שזה נשמע)..." ואפרת רוזן נהנית בליל חמישי
"פילה הבקר שלי ספוג היטב בטעם מיוחד של קפה, והוא שחום בקצוות ואדום-אדום מבפנים, נמס מעונג בפה ומתמזג עם טעם התפוח אדמה-מדורה שלצדו..." אפרת רוזן חייבת לבחור בין השוקונגו למוזונגו, אבל אחרי הסטייק בפויקה תל אביב
אפרת רוזן לא עוברת על החוקים: את סוף השבוע מתחילים בבראנץ' עשיר, והפעם בקפה-קונדיטוריה קראנץ' אצולת המאפים שבראשון לציון. מדפי הקונדיטוריה עמוסים במבחר לחמים, עוגות, מטבלים וממרחים, והיא לא נכנעת לדבר
אפרת רוזן מוציאה את בן זוגה למסעדת פורמג'ו בראשון לציון, ומגלה שאין ממש צורך לעבור את הפקק של יום חמישי באיילון צפון בשביל לאכול פסטה או לזניה גדושת גבינות בערב סגרירי ואפור, כשיש פורמג'ו במרחק קצר מהבית
אפרת רוזן כבר מזמן רצתה לבקר בבר-מסעדה קאראס על חוף בת ים. ואם כבר בילוי חורפי בים, אז שיהיה בערב הקר בשנה: בעוד גשם הזלעפות בחוץ מכה בגלים ומטפטף על החלון של קאראס, הדבר האחרון שהיא רוצה זה לחזור הביתה
כיסוני הבצק, במרקם אל דנטה, מולאו גבינת רוקפור ונגיעת אגוזים וצפו ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות וגרידת לימון. בטוחה בבחירתי, הכרזתי שאין כיבודים. עד שראיתי את הפיצה של הבעל. האגדה של אפרת רוזן בקוקה ראשל"צ