מתכון- סלט כרוב ניצנים ושקדים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט כרוב ניצנים ושקדים .
מרכיבים
- 800 גרם כרוב ניצנים קפוא
- 150 גרם שקדים
- שמן לטיגון
- 6 כפיות שום כתוש
- סוכר
- ¼ כוס מיץ לימון
- ¼ כוס שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
1. מרתיחים מים, מוסיפים מעט מלח, מבשלים את כרוב הניצנים במשך 3 דקות, מסננים ומצננים.
2. חולטים את השקדים: יוצקים עליהם מים רותחים ולאחר שהמים מתקררים מקלפים את השקדים מקליפתם.
3. מחממים שמן במחבבת ומטגנים את השקדים עד שיזהיבו. מורידים מהאש ומערבבים עם כרוב הניצנים.
4. מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השמן, השום ומעט הסוכר והמלח. יוצקים את הרוטב על תערובת כרוב הניצנים והשקדים.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il