מתכון- מחית ארטישוק ירושלמי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
הארטישוק הירושלמי הוא בעצם שורש דמוי ג'ינגר, עשיר בברזל, שאין לו קשר לארטישוק או לירושלים, אלא הוא פקעת של חמנית.
מרכיבים
- 500 גרם ארטישוק ירושלמי
- חופן עירית קצוצה
- 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
- 2 כפות חלב סויה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1. מקלפים את ה"ארטישוקים" ומבשלים בסיר עם מים כחצי שעה עד להתרככותם.
2. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים במזלג או במועך תפוחי-אדמה.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה.
4. מגישים חם.
הערה
ניתן לשלב בין מחית ארטישוק ירושלמי לבין מחית תפוחי-אדמה.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il