עלי פילו עם בטטה תרד מנגולד ופילה סלמון מעושן
- מתאים ל: 10 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון באדיבות השף ניקי גרנר, טונה סטארקיסט אשר מתאים במיוחד לאירוח, לבראנצ'ים ולארוחות קלות בחגים ונראה נהדר בהגשה על השולחן.
מרכיבים
- 2 יחידות פילה סלמון מעושן מסונן של סטארקיסט
- 6 יחידות עלי פילו
- 2 יחידות בטטות בינוניות
- 250 גרם עלי תרד
- 250 גרם עלי מנגולד ללא הגבעול
- 250 גרם כרישה
- 200 גרם פרמזן מגורד
- שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
אופים את הבטטות בתנור כ 40 עד 50 דקות בחום גבוה עד לריכוך ומקררים.
פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
פורסים את עלי המנגולד- החלק הירוק בלבד לרצועות דקות.
שוטפים ומסירים גבעולים מעלי התרד.
מחממים 3 כפות שמן זית בסיר. מוסיפים את הכרישה ומאדים, מוסיפים את עלי המנגולד והתרד מתבלים במלח ופלפל, מכסים במכסה ומאדים כ 15 דקות, מעבירים למסננת, מסננים ומקררים.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומניחים נייר אפיה בתבנית.
מסדרים עלי פילו ב 3 שכבות בין שכבה לשכבה מורחים שמן זית ומפזרים פרמזן, חוזרים על הפעולה הנ"ל פעם נוספת כך שנקבל שני ריבועים המורכבים מ-3 שכבות כל אחד, מניחים כל ריבוע על גבי מגבת מטבח נקייה לצורך גילגול נוח.
חוצים את הבטטות ומרוקנים בעזרת כף מניחים את התוכן על גבי עלי הפילו בחלק הקרוב, מתבלים במלח ופלפל, חוזרים על פעולה זאת שוב בריבוע הפילו השני.
מפוררים את פילה הסלמון המעושן ומפזרים על הבטטה, נתח פילה אחד של סלמון לכל ריבוע פילו.
מחלקים את תבשיל הכרישה, מנגולד ותרד ל-2, מניחים מעל פילה הסלמון המעושן.
מגלגלים את עלי הפילו בעזרת המגבת, ופורסים כל גליל ל 5 יחידות, מורחים כל יחידה בשמן זית, מסדרים בתבנית ואופים כ 15 דקות להשחמה.