כבד אווז ו"פטריות יער"
- מתאים ל: 1 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
יגאל אזולאי, שף מתחם האירועים הרמוזו ביער בן שמן, שואב השראה מהמיקום המיוחד שבו הוא פועל, ומגיש לאורחים מנות יפהפיות, אלגנטיות, עדינות ומעוצבות. המתכון הנ"ל מכניס את היער לצלחת.
מרכיבים
- כבד אווז במשקל 130 גרם
- מקלות מרנג בגבהים שונים
- כדורי שוקולד חתוכים לחצאים
- עוגיות וניל
- רוטב פירות יער
- קרם קוקוס
- קרם מנגו
אופן ההכנה
1. בצלחת שטוחה מסדרים את מקלות המרנג. מדביקים ותם לצלחת בעזרת שוקולד לבן מומס. בראש המרנג מניחים את חצאי כדורי השוקולד, עד שנוצרת צורה של "פטרייה".
2. מזלפים את הרטבים בין ה"פטריות".
3. במחבת חמה צורבים את כבד האווז. ממליחים, מפלפלים, מניחים על נייר סופג ומעבירים מיד לצלחת ההגשה עם ה"פטריות". מגישים מיד.