סלט עלי בייבי תרד, אפרסמון ותפוז
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט עלי בייבי תרד, אפרסמון ותפוז ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לסלט:
- חבילת עלי בייבי תרד שטופים
- פילטים מ 2 תפוזים (מקלפים היטב את התפוז
- ובעזרת סכין משוננת מוציאים את הפלחים
- לפי הפסים לעומק בשר התפוז בצורת משולש)
- 2 אפרסמונים חתוכים לחצי ואז לפרוסות
- חומרים לרוטב:
- ½ כוס חומץ בלסמי
- 1 כף דבש או סילאן
- מיץ מתפוז 1 בינוני
- מלח
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום כתוש
- 250 מל' שמן זית איכותי
אופן ההכנה
יוצקים את כל חומרי הרוטב למעט השמן, לקערה ומערבבים נמרצות באמצעות מטרפה.
מזלפים את השמן באיטיות עד לקבלת מגוון חום כהה וסמיך.
הערות
הרכבת המנה והגשה:
מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מספר פילטים מהתפוז ומעט מהאפרסמונים, ושוב שכבה של עלי תרד, מוסיפים מהרוטב, מערבבים מוסיפים מעל את שאר הפירות ואגוזי מלך.
אפשרות נוספת להגשה: מפזרים מעל 100 גר' אגוזי מלך, פרוסות תפוז מסוכר.
באדיבות רשת קואופ שופ – רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית