פאי שזיפים
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפאי שזיפים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק :
- 200 גר' חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 כף חלב
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- למילוי :
- 500 גר' שזיפים חתוכים לקוביות גסות
- 5 כפות סוכר חום
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק היטב, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
מרדדים את על משטח מקומח מעט, ומסדרים בתבנית עגולה. ( ניתן לשים מעט ריבה מעל )
מפזרים את השזיפים החתוכים, ומעליהם זורים את הסוכר החום.
אופים כ – 45 דקות בחום בחם בינוני
מקררים וזורים מעל את אבקת הסוכר
הערות
המתכון באדיבות מסעדת אלגונקווין
תגובות
-
פאי שזיפים
irit
(17/09/2012 08:46:00)
הפאי גרף מחמאות ענקיות מכל הטועמים. עוגה קלה מאוד להכנה. השתמשתי בעודפי הבצק ופוררתי מעל העוגה. כמו כן הוספתי קצת קינמון יחד עם הסוכר.
-
קלה פשוטה וטעימה...
אורית
(13/10/2012 20:45:00)
זכיתי למחמאות ולהצלחה עם מתכון זה.
פזרתי בתחתית ריבה כלשהי, ומעל הפרי רצועות בצק (ליופי, ולמראה מושקע ובייתי).
תודה
נ.ב.ניתן גם לסדר אותו הדבר בתבניות קטנות ואישיות.