מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

נס פך השמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  שפרה צח התוודעה השבוע ל- ISIO4, השמן הצרפתי החדש שמסתמן כחלוץ המהפכה התזונתית: לא רק שאין בו כולסטרול הוא אפילו מפחית כולסטרול, והוא עשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. מפלאי הנדסת המזון המודרנית (ויש גם מתכון בסוף)

רגע לפני שמתחילים את טיגוני החג, כדאי לעשות היכרות עם ISIO4, השמן הבריאותי שבימים אלה ''עשה עלייה'' מצרפת, שם הוא מככב כבר למעלה מעשור. מסתבר שהצרפתים, שהם כידוע גם אניני חיך וגם בעלי מודעות גבוהה לנושא הבריאות, אימצו בחום את ISIO4 והפכו אותו לאחד השמנים הנמכרים ביותר בצרפת. למעשה מדובר בקטגוריה חדשה של שמני מאכל המבוססת על שילוב של ארבעה סוגי שמן צמחי, שיוצר יתרונות תזונתיים שערכם עולה על אלו של כל שמן בנפרד ואף מתחרה ביתרונותיו התזונתיים המפורסמים של שמן הזית.

מרכיבים חיוניים לתזונה קיימים במידה זו או אחרת בכל השמנים הצמחיים. ISIO4 עושה צעד אחד קדימה ועל ידי שילוב של ארבעה סוגי שמנים, שנחשבים בריאותיים בפני עצמם: שמן קנולה, העשיר בחומצות אומגה 3 ואומגה 6, שמן חמניות, העשיר בחומצה לינלואית ובויטמין E, אוליסול – פטנט ייחודי של החברה, שמן שמופק מגרעינים קטנים מאוד של חמניות ומכיל חומצה אוליאית בכמות של פי 4 משמן חמניות רגיל (בדומה לשמן זית), ושמן זרעי ענבים, שבו ריכוז גבוה של ויטמין E ואומגה 6. מרכיבים אלו חיוניים לתזונה בריאה מאחר שהגוף אינו יכול לייצר אותם בעצמו, והם מסייעים בהורדת הכולסטרול ובהפחתת הסיכון למחלות לב.

בכל מה שקשור לבישול וטעם, ה ISIO4הוא שמן בעל טעם עדין ועמידות בטמפרטורות גבוהות, ולכן מתאים גם למנות קרות וגם לטיגון, בישול ואפיה. ניסיתי אותו הן בעוגה בחושה שדרשה כוס שמן, והן בפירה תפוחי אדמה יחד עם מעט מרגרינה, ונהניתי מהתוצאה – זהו שמן בהיר בצבעו ופחות צמיגי במרקמו מאשר שמן הסויה למשל, וללא טעם דומיננטי שעלול להשתלט על המאכל, כמו שמן זית.
מבחינה זו הוא אידיאלי לטיגון סופגניות.

ואם יש אפילו שמן בריא, אין שום סיבה לוותר השנה על סופגניות ביתיות טריות, מבצק שמרים כמו שצריך. הן טעימות הרבה יותר מאלו הקנויות. צריך להקפיד רק על כמה כללים:
- כדי שהסופגניות לא יאבדו את התפיחות בדרך לטיגון, יש להתפיח אותן על משטח משומן ומקומח, וגם את ההעברה לסיר לעשות באמצעות מרית משומנת.
- הסופגניות צריכות להיטגן בעדינות, כדי שהבצק ייאפה גם מבפנים ולא ייחרך מבחוץ. לכן מטגנים בשמן לא חם מדי, (שמבעבע בעדינות). מטגנים לא יותר משלוש-ארבע סופגניות בכל פעם, בסיר מכוסה, כדי שהחום המצטבר בסיר יסייע גם הוא לאפיית הבצק. אחרי שלוש דקות בודקים אם אפשר כבר להפוך לצד השני.
- אם בכל זאת השמן מתחיל להעלות עשן, זה הסימן שהוא נשרף וצריך להחליף אותו.
- במקום להסתבך עם הזרקת המילוי, אפשר להחדיר את המילוי הרצוי (ריבה/ממרח שוקולד/ריבת חלב) באמצעות שני סכינים.

ועדיין, אי אפשר להתעלם מהתוספת הקלורית המכובדת שמספקת כל סופגניה. כדי לצמצם את הצריכה, אני מכינה תמיד להתכנסויות חנוכה המשפחתיות, בנוסף לסופגניות, כמות גדולה של לביבות לבן קלות. הנה המתכון:

לביבות לבן קלות

החומרים:
גביע לבן
ביצה
חצי כפית מלח
כף שמן
3/4 כוס קמח תופח.


אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח עם המלח ומוסיפים תוך בחישה ביצה, לבן ושמן.
2. מטגנים כפות-כפות של הבלילה בשמן חם עד שמזהיב, הופכים ומטגנים לצד השני.
3. מגישים עם אבקת סוכר או ריבה.