מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גריל בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השבוע התחשק לנו לפתוח שולחן בשרים עם סלטים איכותיים, אז נסענו לגריל בר בירושלים ואין לנו ספק שעוד נחזור...

יש מסעדות רבות שעברתי על פניהן עשרות פעמים ולא הזדמן לי לבקר בהן. בדרך מהחניה בגן העצמאות לכיוון רחוב בן שטח או כשהגעתי ל-בל ווד בר, שם ביליתי לא מעט בשנותי כסטודנט בעיר, הגריל בר ברחוב הסורג בירושלים היא מסעדה שכזו. קבעתי להיפגש לארוחת ערב עם חבר ותיק שגם מקפיד על כשרות וכשהוא אמר שמתחשק לו שיפודים, חיפוש קצר ברשת הפנה אותנו לגריל בר.


ערב ירושלמי בגריל בר

הגענו ביום רביעי בערב ירושלמי חורפי והמקום היה די מלא, כבר סימן טוב. המסעדה מחולקת למספר אזורי ישיבה ובכניסה, הדבר הראשון שרואים הוא מעין טאבון בו מכינים פיתות טריות בקצב מסחרר. התפריט כולל מגוון מנות בשר, דגים, סלטים ועוד. שיחה קצרה עם המלצרית והזמנו מיקס שיפודים שכלל שקדי עגל, קבב ביתי, פרגית וכבד. המלצר בקושי הספיק להגיע למחשב להקליד את ההזמנה שלנו וכבר הגיעו שני מלצרים אחרים והחלו בתהלוכת סלטים שהונחו על שולחננו. חומוס, גזר מתובל, סלק, טאבולה, פלפלים חריפים, זיתים טובים, סלט תירס, שני סוגי חצילים ועוד – לא פחות מ-14 סלטים צבעוניים וטריים שאת כולם מכינים במקום. אהבתי במיוחד את הטאבולה ואת סלט הסלק שתובל בצורה מדויקת. והפיתות, קשה לעמוד בפיתוי של פיתות טריות שיוצאות מהטאבון עם קצת חריכה שמוסיפה מרקם וטעם.


ישר מהמנגל

המלצר הביא ריפיל של פיתות חמות בזמן שהגיש לנו את השיפודים. בגריל בר משתמשים במנגל פחמים גדול ולמרות שבבית כבר מזמן הפכתי להיות בורגני עם מנגל גז גדול ומאסיבי, הריח והתוצאה הסופית מהפחמים תמיד תהיה טובה יותר. למרות שהמסעדה הייתה מלאה, כל השיפודים היו עשויים בול במידה, קבב עסיסי עם חריכה טובה מבחוץ, שקדי עגל מדויקים ואפילו כבד העוף שהרבה מסעדות נוטות לייבש אותו, הגיע לשולחן ורדרד כמו שביקשנו. יש לי חולשה לשקדים, ואלו של הגריל בר היו מעולים, האמת חששתי ממליחות יתר בגלל הכשרות והופתעתי לטובה. מצד אחד, מאוד קל להכין שקדי עגל המכונים גם חלאויית או מושחאס בספרדית וsweetbreads באנגלית. מאידך, הקושי הוא להשיג שקדים טובים ולא שומניים מדי. יש גם שקדים שמגיעים מאזורים שונים בפרה אז אם אתם מדברים עם הקצב, מומלץ לבקש שקדי "לב", טריים כמובן. באמת שלא צריך הרבה, לנקות, מעט מלח ולהניח מעל גחלים לוחשות. תנסו להוסיף סקוויז של לימון טרי אחרי שאתם מורידים מהאש. לא תצטערו. גם הקבב של הגריל בר היה מוצלח מאוד. עסיסי, מתובל ביד טובה ועשוי מבשר טרי ואיכותי.


גם לאירועים מיוחדים

הגריל בר פתוח גם בשעות הצהריים ומגיש ארוחות עסקיות עשירות ולאלו שמחפשים מקום לערוך בו אירוע חברה או אירוע משפחתי, מלבד אופציה של סגירת חלקים מהמסעדה, לאחרונה, פתחו בגריל בר גם חלל נפרד לאירועים. כששאלתי איפה המקום נמצא, מסתבר שמדובר באותו חלל בו היה הבל-ווד בר שבינתיים כבר סגר את שעריו. מעניין איך שדברים מתגלגלים.