מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אל דנטה ירושלים

אל דנטה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל

בעיצומה של העונה החמה, מצאנו לנו ערב קריר אחד לטייל בבירה האהובה עליי ביותר ירושלים. מצאנו את עצמנו במסעדת "אל דנטה" הוותיקה ברחוב אוסישקין בשכונת רחביה, אחת השכונות המאוד אהובות עליי בעיר. ההזדמנות ליהנות מאוכל איטלקי וגם לשהות בעיר המיוחדת כל כך, הרי שמדובר בשתי ציפורים במכה.

המקום מציע לבאים בשעריו שתי אפשרויות לישיבה, בין אם מדובר בחלל הפנימי האינטימי או בין אם מדובר בחלל החיצוני הצופה אל הרחוב, בכל מקרה ההנאה מובטחת גם מובטחת וניכר כי האווירה נעימה עד מאוד. אט-אט המקום התמלא לגמרי, כך שמומלץ להזמין מקום מבעוד מועד. העיצוב של המקום סולידי ונעים אך יחד עם זאת, שומר על האותנטיות שלו. ישנה במקום גלריה של האמן אילן איטח, כלי קרמיקה ייחודיים, פרחים טבעיים, וגם גינה חיצונית מטופחת בחן ואהבה.

משחקי החך של אל דנטה


החוויה האיטלקית שלנו החלה עם בחירה מצוינת של יינות, מרלו אדום של יקב דלתון עבורי, וגוורצטרמינר לבן חצי יבש של יקב לוריא. אין כמו יין טוב כדי להתחיל את הערב שלנו. מנות ראשונות משובחות אחת אחת הונחו על שולחננו, פוקצ'ה חמה עם עשבי תיבול טריים - הפוקצ'ה עשויה היטב וליוו אותה שלושה מתבלים: פסטו, רוטב עגבניות מיובשות ושמן זית, שהוסיפו לה את הטוויסט המתבקש ומבחינתי זו הייתה בהחלט יריית פתיחה מושלמת. עוד ראשונה אשר אינה נופלת כלל וכלל מחברתה, אנטיפסטי של ירקות אפויים בעשבי תיבול טריים יחד עם גבינת מוצרלה, שמן זית ובלסמי. הירקות היו מפנקים במיוחד ובלט במיוחד השומר שהיה מעניין בטעמו. עוד מאגף הראשונות דגמנו את הארנצ'יני שהם כדורי ריזוטו פריכים במילוי פסטו ומוצרלה על רוטב עגבניות וריחן. התענוג היה מתמשך, שכן, כדורי הריזוטו ניחנו בפריכות, חמימות, ונימוחות מצוינת, בישולם ותיבולם היו לעילא ולעילא.

גזרת המיוחדים בתפריט לא איחרה לבוא, טורטליני פטריות כמהין ברוטב שמנת אספרגוס, כרישה וכמהין. בכל ביס וביס מרגישים מיד כי ישנה הקפדה על חומרי הגלם, עובדה אשר הופכת את הטורטליני לבלתי נשכח. סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני.
חוויה איטלקית לא יכולה להיות שלמה ללא מנת פיצה, כך שהוגשה לנו לשולחן פיצה פסטו שמעליה נחו בשלווה גבינת עיזים, מוצרלה וחציל. גם כאן, הרגשנו את ההקפדה על החומרי גלם, דיוק במינוני המרכיבים, ועד כמה 'איכות ללא פשרות' זה שם המשחק באל דנטה.

קינוח סופלה שוקולד ללא ביצים, שבושל בחום של 300 מעלות, הסופלה הסב לנו הנאה רבה והחיך הרי אינו שוכח לעולם את מה שעושה טוב.

טוסקנה באמצע ירושלים


באל דנטה ממתינים לכם בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00 בצהריים ועד 23:00, בימי שישי המסעדה סגורה ונפתחת שוב כחצי שעה לאחר צאת השבת. באל דנטה תוכלו ליהנות גם מעסקיות מפנקות בין השעות 12:00 עד 16:00. במקום יש כשרות של רבנות ירושלים. לא חסרות הזדמנויות של הנאה במקום וכך גיליתי שגזרת המיוחדים בתפריט מתחלפת בכל שבוע, כך שיש בהחלט למה לצפות, אין כמו אלמנט ההפתעה לסועד המרוצה.

השף אסי איטח, הבעלים של המסעדה, ניחן בכישרון מיוחד וכל אשר יוצא ממטבחו נעשה באהבה רבה תוך שמירה על איכות המנות והקפדה על כל מרכיב, כך שמתקבלת הרגשה כאילו אתה נמצא במרכז הקולינרי של איטליה עצמה. עת שפגשתי את אסי השף, הוא הזכיר לי את עבודתי שלי, עד כמה זו זכות לעבוד בעבודה שהתוכן והעניין שיוצקים לתוכה נעשה באהבה, אהבה ללא פשרות ובכלל, חשבתי בהקשר לכך, עד כמה כיף הדבר לכל מי שעובד בעבודה שהוא כל כך אוהב, בין אם מדובר במטבח או במקרה שלי בתוך כיתה.

אני ממתינה ומצפה בכיליון עיניים לביקורי החוזר במקום על מנת לייצר לי שוב חוויה איטלקית מהנה במיוחד ובלתי נשכחת כזו שכל ביס בה מקפיץ את ההנאה. אל תחמיצו!