מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

תשוקה בצלחת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

זה שאת חג האהבה אפשר להתחיל כבר בארוחה רומנטית, כולם יודעים, אבל מה לשים בצלחת כדי שהיא תהפוך לאפרודיזיאק? זו כבר שאלה יותר מסובכת.

זה שאת חג האהבה אפשר להתחיל כבר בארוחה רומנטית, כולם יודעים, אבל מה לשים בצלחת כדי שהיא תהפוך לאפרודיזיאק? זו כבר שאלה יותר מסובכת.
משחר ההיסטוריה חפשו אנשים בתרבויות עתיקות שונות מזונות מעוררי תשוקה. העדויות למה שנתפס ברפואה הסינית, הודית, הדרום אמריקאית, המצרית והמזרח תיכונית- רבות. הוכחות מדעיות כמובן שאין אבל נחמד להשתעשע במתכונים המבוססים על מזונות אלה.

מבין הירקות נוכל למנות את העגבנייה שגם בשמה (בשפות רבות) מופיעים העגבים. גם פטריות כמהין, אספרגוס, סלרי, בצל ואצות שחורות יעשו את העבודה. הפרי הנחשב אפרודיזיאק ביותר הוא התותים. אבל גם תאנה ופירות יער מצטרפים אליו בשמחה.

הצדפות מובילות מבין שוכני הים ונחשבות מזון מעורר תשוקה כבר מקדמת דנא. אליהן מצטרף גם הקוויאר. ואי אפשר בלי מתוקים ושם המלכים הם השוקולד הכהה והקצפת הלבנה. את הכול אפשר לתבל גם בג'ינג'יר, וניל וכמובן הגת המפורסם שלאחרונה עשה קמבק ובגדול.

בלינצ'ס במלית פירות יער
להכנת הבלינצ'ס אפשר להשתמש במחבת חשמלית מיוחדת או במחבת טפלון או רגילה. אם משתמשים במחבת רגילה (קוטר 20 ס"מ), יש לשמן את המחבת מעט לפני תחילת הטיגון ולא לשמן בין מחבתית אחת לשניה מכיוון שהדבר פוגם בתוצאה הסופית.

מתכון בסיסי לבלינצ'ס
16 בלינצ'ס
60 קלוריות ליחידה
חומרים
כוס וחצי חלב
2 ביצים
3 כפות שמן
כוס קמח רגיל
קורט מלח

1. מערבבים בקערה את החלב, ביצים, והשמן. טורפים היטב.
2. מוסיפים בהדרגה קמח ומלח תוך כדי ערבוב במערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. משמנים את המחבת מעט ומחממים על אש קטנה. שופכים למחבת חם מאוד בכל פעם כמות של 3 – 4 כפות מהתערובת. מניעים את המחבת עד שהתערובת מכסה את כולה בשכבה דקה. ממתינים 2 – 3 דקות ולאחר שהצד התחתון מזהיב הופכים בעזרת מרית לצד שני. לטגן עוד 2 – 3 דקות בצד שני. להכין בדרך זו את כל המחבתיות.
4.
מלית פירות יער

מלית ל – 16 מחבתיות
30 קלוריות ליחידה

חומרים
250 גר' גבינה לבנה רכה 5%
3 כפות סוכר דק
כוס פירות יער (טריים או קפואים ) אוכמניות, תותים, דובדבנים וכו'
כפית קליפת לימון מגורדת
כפית תמצית וניל
2 כפות סובין שיבולת שועל

אופן ההכנה
1. אם משתמשים בפירות יער קפואים יש להפשירם בטמפ' חדר. אם משתמשים בפירות טריים, שוטפים היטב. מערבבים את הפירות עם הסוכר ומשהים 15 דקות. 2. הפירות מפרישים מעט מיץ. מועכים את את הפירות במזלג. מערבבים בנפרד את הגבינה, קליפת לימון, תמצית וניל . מוסיפים את הפירות לתערובת הגבינה ומערבבים היטב בעדינות.
2. מוסיפים את סובין שיבולת השועל ומערבבים שוב. משהים במקרר 15 דקות.
3. מורחים על כל מחבתית כף גדושה מהמלית ומגלגלים. מגישים קר או מחומם מעט.


הכותבת היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת ברפואה סינית וצמחי מרפא