מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת גרקו בתל אביב

חדש: גרקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ספאנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר, מבחוץ היא קריספית, ובפנים יש חגיגה יוונית, התרד אהוב עליי, הטעם נימוח ופריך..." כרמית אופק, גרקו, תל אביב

עת ערב התקרב לו אט אט, ואני, טרם שאצלול או לים הכחול או סביר יותר לתוך ים המשימות, חשבתי שראוי להניח לכל. אשר על כן, שמתי פעמיי לצפונה של העיר לשכונת אזורי חן, בואכה רח' אורי צבי גרינברג. שם נחתתי מיד ב"גרקו", מסעדה יוונית, המזמינה את יושביה עוד קודם לכניסה. ואיך לא, השולחנות הים תיכוניים, קולות הסועדים והמוזיקה היוונית הבוקעת בטבעיות מתוככי המקום עוררו בנו את המוטיבציה להיות חלק מהחוויה. ניאות להצטרף אליי אחי השני, הצעיר ביותר, וכי יש דבר שלא נעשה אנו האחיות הגדולות בשביל הצעיר שבחבורה?

התיישבנו על הבר והתחלנו לספוג אווירה יווניות מכל צדדיו של המקום, שהרי מולנו פרוס המטבח במלוא הדרו, אנשי המטבח עמלים הם, במלוא המרץ, הפעמון מצלצל, עוד הזמנה ועוד הזמנה, נדמה היה לי לרגע כאילו אני במשתה. נראה שאין רגע דל בגרקו. המקום החל לפעול לפני כשבעה חודשים והשאון הקולינרי נותן תחושה שגרקו בזירה כבר שנים רבות.

העיצוב בגרקו מוקפד עד לדקויות הקטנות ביותר, קידמת המטבח חושפת את הכלים האותנטיים של המקום, בדומה ליוון. קנקני האלומיניום התכולים, מנורות הליבון התכולות התלויות מעל ליושבי הבר ומקנות לו מעין מסגרת הייחודית רק לו, הבר מעוצב בשיש לבן-אפור, כיסאות אותנטיים שצבעם חום, לבן וכחול, המפות הכחולות-לבנות העוטפות את השולחנות, או גם אריחי הקרמיקה המעטרים את קירות המקום. ההשקעה לפרטי פרטים מעוררת את הקיבה להתוודע לתוצאות רזי המטבח.

התחלנו למלא מצברים, אני עם אוזו שהוגש כמיטב המסורת היוונית, עם קנקן מזיגה וכוס אותנטית מזכוכית. נוכחותו של האוזו יש לומר, ניכרת בכל מרחבי הבר, סוגי האוזו מגוונים ומרשימים. בינתיים, אחי נהנה מבירה גולדסטאר שהובאה עם כלי אלומיניום שהכיל מלוא הקרחונים, בכל זאת, הקיץ בעיצומו. האלכוהול המשיך לזרום, אך לא סתם, את קוקטייל אניס בגרקו, שווה ללגום, וכך אחי התאוורר עם מיקונוס (אוזו, אננס, ליקר אננס ותפוזים) ואני עם הקוקטייל שכבש אותי, My sweet greek chick, אוזו, ליקר דובדבנים, קרנבריז, גרנדין ומי טוניק. ואפילו "זאוס" היה שם (ברנדי יווני, ליקר הדרים ובזיליקום).

לשמחתנו, השירות במקום מהיר ואדיב ופיתות בגריל העשויות עם שמן זית, אורגנו ופפריקה, ולצידם זיתים יוונים מתובלים וחמוצים כבושים, הונחו על שולחננו בכלי זהב ממתכת, בדומה לכלי המזיגה המסורתיים כך שגם בהגשה השימוש במוטיבים יווניים הינו עד לפרט האחרון. מחזית ה"קר-קטן" בתפריט, אנו התפנקנו עם דולמה - עלי גפן עם יוגורט, אכן פינוק אמיתי; צזיקי - יוגורט, מלפפונים, שום ושמיר, מנה רעננה המשתלבת בהחלט עם הפיתות; סקורדוליה - ממרח שום, שקדים ושמן זית, הטעם מיוחד, שונה ולא שיגרתי.

המשכנו להתעמק בנבכי התפריט, ואגב, הסועדים מקבלים את התפריט לידיהם, מסמנים בו את המנות ומגישים למלצר, הרעיון לדעתי יעיל מאוד. מגזרה נוספת בתפריט המכונה "קר-גדול", שמנו לב למנת "הסלט של קטרינה", סלט חדשני משהו, הקרוי על שמה של קטרינה שהינה שפית מכריתים שאף תבוא כנראה להתארח ולבשל במקום.

חיממנו מנועים ודהרנו לכיוון קטגורית "חם-קטן", ובחרנו בספאנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר, מבחוץ היא קריספית, ובפנים יש חגיגה יוונית, התרד אהוב עליי, הטעם נימוח ופריך. מאותו חלק בתפריט, מנה ערבה לחיך הינה מאפה 12 האלים, מדובר בפילו מטוגן במילוי גבינת פטה עם דבש, פרג, שומשום לבן ושחור, השילוב של הדבש והמליחות של הפטה, מוריד 12 אלים ולא אחד, כך נאמר לי. היינו מוכנים ומזומנים להתקדם לגזרת ה"חם-גדול" בתפריט ובאופן חגיגי הגיע לו, קלמרי בגריל - שמן זית, לימון ואורגנו טרי, סלסה עגבניות ובצל סגול, יחד עם סלט רענן, בדיוק כמו שסלט יווני צריך להיות.

מוזיקה יוונית התנגנה לה ברקע, ואף שמענו לעיתים שבירת צלחות מקובלת, תוך כדי שמחה יוונית שכזו, אתם יודעים. ורד ושחר, המארחים שלנו, לא חדלו מהפינוקים, והנה ממחלקת אלוהים בתפריט ה"סופלקי-גירוס" הובאו אלינו כנסיכים הסופלקי פרגיות והסופלקי קבב עגל שהיו מתקתקים ומחדדים את הטעם. חלק זה של התפריט מגיע עם פיתה יוונית, עגבניות בגריל, בצל סגול, אורגנו ופטרוזיליה, רוטב עגבניות פיקנטי, ממרח פלפל פיקנטי ציזיקי וטחינה.

פינאלה חשוב לא פחות, וכקינוח עושה את העבודה, הקיימאקי - גלידת יוגורט עיזים עם סירופ פטל ושקדים קלויים, הטעם חלומי, מתוק ונהדר.

ב"גרקו" ממתינים לכם מ-א' עד ה', מהשעה 16:00 עד לחצות (ובהמשך, המקום יחל לפעול החל מ-12:00 בצהרים), ובשישי-שבת, החל מ-12:00 בצהרים עד לחצות הלילה. ב"גרקו", החל למן ההתחלה, הרגשתי כאילו אני בכריתים, או אולי למעשה בכל עיר אחרת ביוון. אם במקרה הייתם פעם ביוון ואם לאו, אין זה משנה, שהרי גרקו מזמינה אתכם ליהנות מחוויה יוונית אותנטית, החל מישיבה על הבר וכלה במיני מטעמים יוונים בהם הושקעה מחשבה רצינית, אבל לא רק, אלא גם, אהבה יוונית רבה.