מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > בית קפה כשר> כתבת ביקורת על קטמון הישנה בירושלים

קטמון הישנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אצבעות פריכות של ברוקולי ותערובת גבינות, ומעליהן רצועות בצל סגול מקורמל, שילוב מדהים של פריך ונימוח..." ענבל גרזון מגלה בין רחובות ירושלים הצרים את קפה קטמון - בית קפה צמחוני וכשר

בשכונת קטמון הישנה, בין רחובות ירושלמים צרים, נחבא לו בית קפה קטן, נקודת חום בוהקת בין המון מבני מגורים. מרפסת קיצית מוקפת גדר, חוצצת בין הפנים אל החוץ, מכילה גם היא חלל ישיבה ובעיקר מובילה את הסועדים הפחות הרפתקנים אל תוך המסעדה. החלל הפנימי הפורש ידיו אל הקהל, קורן לובן חגיגי ומושיב את הסועדים במאורת אור קטנה המנותקת מן המציאות היומיומית.

אני וחברתי יעל, שחיפשנו מקום רגוע לחתום בו עוד יום עמוס. הגענו אל בית הקפה השכונתי, הממוקם במקום שליו וצדדי. בית הקפה קיים יחסית מעט שנים, אך יש בו אווירה שנותנת את התחושה כי הוא קיים כאן כבר שנים.

אנחנו פתחנו דווקא בשתיית כוס קפה, שהוכיח, שכשהקפה טוב, הוא אפילו לא צריך סוכר. על אף זרם הלקוחות שהלך וגבר, הצלחנו לתפוס את מושיק ושרון, בעלי המסעדה לשיחה קצרה, "הכל פה צמחוני" אומר מושיק, "אני צמחוני, שרון שאחראית גם על התפריט צמחונית, המלצרים צמחונים, וכמובן שגם האוכל צמחוני, יש פה נאמנות טוטאלית בכל הקשור לעולם החי. אפילו על ביצי החופש אנחנו מתעקשים", מושיק מדגיש כי גם טבעונים ימצאו עצמם בין מנות התפריט. "יש לנו את היכולת להתחשב בצרכיהם המיוחדים של סועדי המקום, בין אם מתוך בררנות, בין אם מתוך כשרות ובין אם מתוך ליקויים בריאותיים", מוסיפה שרון.

בחירת המנות מהתפריט העשיר לא הייתה קלה, מגוון של מנות ראשונות שככל שהעמקתי לקרוא, רק הגבירו את סקרנותי יותר ויותר, מבחר סלטים, קישים משתנים, פסטות ייחודיות בעבודת יד, פיצות בתנור אבן ושלא נדבר על אגף המיוחדים, אבל בסוף נפלה ההכרעה. המנות הראשונות מיהרו להגיע, אצבעות פריכות של ברוקולי ותערובת גבינות, ומעליהן רצועות בצל סגול מקורמל, שילוב מדהים של פריך ונימוח, אותי שבתה במיוחד העובדה שהבצל המקורמל היה מאוד עדין במתיקותו ולא כבש את המנה בהרים של סוכר. בנוסף הגיעו לשולחן גם לביבות קינואה ירקות, גבינות ועשבי תיבול, שטעמן העשיר בלט בעדינותו, יחד עם יוגורט עזים מרענן. שתי המנות היו מטוגנות, אבל לזכותן יאמר כי הטיגון לא הורגש בהן כלל. בין לבין, ותוך כדי המתנה למנות העיקריות חיממנו את הגרון במרק קישואים עשיר, שלמרבה הפלא לא היה מוקרם כלל, והציב סטנדרט חדש לדמות המרקים שאני מכירה.

את המנות עיקריות בחרנו גם מתוך רשימת המנות של תפריט החורף. בחרנו לנסות את פסטת הסלק, פסטה בהכנה ביתית מחיטה מלאה, עשויה בדיוק במידה הנכונה, טעמים של איכות הציפו אותה, קוביות של סלק עטפו אותה בצבעוניותם וכבשו אותה גם בטעמם, עלי רוקט שהונחו מעל, הוסיפו רובד ירוק ומרענן למנה הטעימה. ולידה, לאחר התלבטות קלה, בחרנו את סלט הירושלמוס, סלט ירקות ומעליו גרגרי חומוס חמים, ביצה קשה וטחינה מעולה, הסלט הגיע בתוספת של לחם מחמצת חם ואיכותי, שטשטש את ההבדל בינו לבין לחם שמרים רגיל, ועימו, לחם דגנים מפנק ומלא בגרנולה, עושר הדגנים שהיה בו כמעט וביטל את המחשבה שזהו לחם.

אנחנו שבעות ומרוצות, האוכל כאן מרגיש כל כך מחושב, המנות שעברו ליטושים רבים עד לרמת גימור מושלמת שבהן הן נמצאות, נבחרות על פי השתנות מוצרי השוק, והן ללא ספק קומפלקס המכיל את כל הדברים המזינים שצריך בארוחה. תזונה שכדאי ואף רצוי, במקרה הזה, לקלקל עם קינוח בסופה. ואז הגיע לשולחן השיא של הארוחה, פונדנט שוקולד חם וריחני בהכנה ביתית, כזה שבהחלט הולך ללוות אותי שנים, הוא הגיר מלאי של שוקולד סמיך, והוגש עם כדור גלידה קרה ואיכותית, הפרשי טמפרטורות שהחמיאו למנה מאוד, ולידו, מבחר עוגיות ביתיות, שהשתלבו נהדר עם התה החם.

בית הקפה מציב סטנדרט חדש לאווירה, הלקוחות חוזרים שוב ושוב כי יש תחושה של הנאה צרופה, הם חוזרים כדי להנות מאוכל בריא, איכותי ויצירתי, ומבית הקפה המציב סטנדרטים חדשים לאוכל צמחוני. כאן הזמן עומד מלכת, אני ויעל יצאנו בתחושה שאכלנו בבית ולא בבית קפה, נכנסנו, התיישבנו, סעדנו, דיברנו וככה עברו להם ארבע שעות בלי שהרגשנו.