בחוץ שורקות רוחות ונרות החג מהבהבים ובתוך בית הספר לבישול ''תותים'' , סדנת חורף חגיגית להכנת סופגניות מסביב לעולם.
סופגניות מגרמניה- ''ברינר''נ>
1 ק''ג קמח1/2 ליטר חלב חם4 ביצים1/2 כוס סוכר100 גרם חמאה40 גרם שמרים טריים2 כפות ברנדיקורט מלחקליפת לימון
אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים לבצק. מעצבים את הבצק לכדור, משמנים מעט ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות במקרר. 2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס''מ, קורצים עיגול בעזרת כוס מהבצק ומניחים על מגש משומן. מכסים ומתפיחים כשעה.3. מטגנים את הסופגניות בשמן החם עד הזהבה. הופכים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת על צלחת מכוסה בנייר סופג. כשהסופגניות מתקררות, מפזרים מעל אבקת סוכר.
עוואמה- סופגניות בסירופ מי ורדים
לבצק:
1 ק''ג קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים מעט מלח4-31/2 כוסות מים
לסירופ:2 כוס סוכר11/2 כוס מים
מעט מיץ לימון טרימעט מי ורדים
אופן ההכנה:מכינים בצק מהחומרים ומניחים לתפוח. הבצק נוזלי. מכינים סירופ ומניחים להצטנן.מחממים שמן לטיגון.בעזרת כף מכניסים כל פעם 'כדור' בצק.מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.מוציאים ומכניסים לסירופ הקר.מגישים.
מחיר פגישה: 110 ₪+מע''מהוצאות נסיעה לתל אביב 250 ₪+מע''מכולל קפה ופרי הדר (לאיזון)ו...לא הולכים הביתה בידיים ריקות!
קורנית, אזור תעשייה, משגבטלפון: 04-9999545פקס: 04-9998941
סדנאות בישול קצת אחרת
סדנאות בישול באוירה אותנטית גלילית
בונוס- אויר הרים
מסופגניה אירופאית לערבית גלילית