מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות לחגים מצפון ועד דרום

מסעדות לחגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כדי שיהיה גם טעים בחגים: הכנו לכם רשימת מסעדות מומלצות מצפון ועד דרום – ליד השוק או מול נוף הררי, במרכז הכרך או בפריפריה חשוכה, בשר על האש או פרובנס בצלחת, מקומי אותנטי או זר. במסעדות הישראליות יש יום-יום חג

מצפון:

קימל בגלבוע באתר הסקי בכביש התענכים

לצד קימל האגדית מתל אביב והתרנגול הכחול להחדשה בעיר, השף שאול בן אדרת אינו מקפח את אנשי הצפון ואת אלו שמגיעים לטיולים בסביבה. קימל בגלבוע מציגה את פרובנס בעמק המעיינות. בתפריט: נתח קצבים גדול ברוטב פלפל ומח עצמות, וההתמחות של בן אדרת: פטה כבדי עוף בקלוודוס דבש וריבת גזר מתובלת.

דיאנא בנצרת

דוחול ספדי, הבעלים של דיאנא, מגיש כאן בשרים בהכנה מזרחית לתפארת. המסעדה נמצאת על הרחוב הראשי של נצרת והיא מהוותיקות בארץ, וגם הטעמים זכורים בפי כל. נסו את קבב הכבש שטוחנים כאן במקום ומתבלים עם שלל צמחי תבלין וצנוברים.

אצל צ'בי בשעל

פה זה כבר סיפור מעניין שכולל מוסיקה יוונית, מאזות קפריסאיות, בשרים צלויים וקדירות בשר שיוצאות מתנור הבוץ – קלפטיקו. בין המאכלים לבין היין מספר צ'בי על החוויות האישיות שלו ומשעשע את אורחיו בהנאה. יש לתאם את האירוח מראש, המסעדה תהיה פתוחה גם במהלך ראש השנה.

עוברים בתל אביב:

בית תאילנדי בתל אביב

הגענו לתל אביב, מקום מצוין שמאפשר לנו לברוח אל טעמים בלתי מקומיים בעליל. בית תאילנדי מגיש, כמובן, מנות מהמטבח התאילנדי האותנטי – מחבל איסן, מדרום תאילנד ומנות רחוב מהאזור. קחו לכם מהתפריט מרק אווז – קאו לאו פט – שמכיל אווז מבושל בחמשת טעמי הסלרי.

דלאל בתל אביב

למילה דלאל יש אמנם פירושים שונים בשפה הערבית, אולם בעברית כשאומרים דלאל מתכוונים לאוכל טוב במסעדה קלאסית. נוסף על כל אלו המיקום היפהפה בשכונת נווה צדק הציורית שבתל אביב, כמו גם תפריט יינות משובח. מן התפריט: לינגוויני פירות ים בציר עגבניות, קרם סרטנים וקשקבל תורכי.

וגם בירושלים:

מחניודה בירושלים

שלושת השפים המוצלחים – אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון – מקיימים ליד שוק מחניודה מסעדה לתפארת שניזונה משוק מחנה יהודה הסמוך. בתוך חלל המסעדה המטבח פתוח לעין כל רואה, והאווירה שמחה בכל ימות השנה. מן התפריט: חמשוקה – טחיגורט קבב מפורק ויאללה לנגב.

המטבח של רמה בנטף

המטבח של רמה שביישוב נטף פונה לנוף המרהיב של הרי יהודה ושפלת החוף. רמה בן צבי מגישה כאן תפריט עונתי שמתכתב עם סביבתו עם השפעות קולינריות מפרובנס ועד המטבח הערבי המקומי. בערב סוכות, 12 באוקטובר, יתארח אצל המטבח של רמה הירח המלא וילווה בתפריט הסתיו החדש.

ועד דרום

סמילנסקי בבאר שבע

הטאפאס בר סמילנסקי ששוכן בסמטאות העיר העתיקה בבאר שבע מציע אלטרנטיבת בילוי משובחת למטיילים באזור. התפריט מחומרי גלם ים-תיכוניים, ולצדו תפריט נרחב של יינות ושאר אלכוהול. בתפריט: אסקלופ עוף ברוטב חרדל דיז'ון וסילאן עם אגסים ביין לבן.

כושי רימון – הקילומטר ה-101 בדרך לאילת

אצל כושי המיתולוגי תמצאו הכול – מחוות זוחלים ועד מכוניות מתנגשות, מבית הארחה ועד כספומט, ממסעדה חלבית ועד בשרית. מעבר לאלו, כל מה שאתם זקוקים לו בדרך לאילת או בחזרה ממנה בסופרמרקט מצויד היטב. מן התפריט: אווירה מדברית וממוזגת לצד אופי ייחודי של המארחים.

המחבוא של אדי באילת

הרחק מעין התיירים באילת נמצא המחבוא של אדי, המסעדה הוותיקה שמציגה אוכל משובח ונטול יומרות. האווירה אינטימית ומתאימה לזוגות ולמשפחות וגם המחירים סבירים. מהמנות בתפריט: שרימפס אלה לאנס, פילה פרובנסל מוקפץ בחמאה / שמן זית עם שום, בצל ופטריות.