מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת Meat and Wine הרצליה

Meat and Wine


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשרני כראוי, כזה שקרניבורית שכמוני יכולה לנעוץ בו שיניים, אך בעת ובעונה אחת נוח ללעיסה ואינו יוצר עומס על שרירי הפה. בכל זאת, כששתי בנות נפגשות לארוחת ערב, גם ב-Meat and Wine, הן בעיקר מדברות..." שיר כידן

אזור העסקים השוקק של הרצליה פיתוח שוקק בעיקר במסעדות בניחוח חו"ל שבהן יושבים בכירים במערכת הציבורית והעסקית, נהנים מארוחות מושקעות כפי שהתרגלו בנסיעותיהם הקצרות או הארוכות אל מחוזות ניכר ורוקמים עסקאות במיליוני שקלים המשפיעות על חיי כולנו. מעט מאד ממסעדות אלה מספיק בטוחות בעצמן כדי לפנות לקהל הביתי ושומר הכשרות. אף לא אחת מחזיקה סניפים מצליחים במקומות כמו דובאי ובחריין. אף אחת, מלבד Meat and Wine, מסעדה ששמה מסגיר את שני עמודי התווך שעליהם היא נשענת בגאווה: יינות ישראליים משובחים ובשר איכותי.

החיים יפים כשיושבים עם חברים, או במקרה הזה, חברה, במסעדה יוקרתית ואלגנטית. הזמנו את המנות הראשונות המובחרות של Meat and Wine: קרפצ'יו בקר פרוס דק שטריותו מורגשת, מליחותו עדינה וארומת הבצל מעליו מודגשת ומפעילה את חוש הריח. עם הקרפצ'יו מגיע סלט קטן של רוקט, צלפים ומלפפון חמוץ מתובל בשמן זית ומיץ לימון טרי. אני גם טרפתי מנת פטריות שמפיניון ופורטבלו צלויות במחבת עם רוטב טריאקי שמבליט את טעם המנה על מצע תרד צעיר ורוטב שום המשלבים זה את זה למליחות מתקתקה. בניגוד גמור למנה חמה זו, הייתה לטרטר הטונה האדומה קרירות מרעננת המוגשת עם מיונז, וסאבי ורוטב סויה מתוקה שהעניקה לה טעם חמצמץ מתוק.

מתקן שיפודים מרשים הונח על שולחננו ב-Meat and Wine, והמלצרית הורידה ממנו במקצועיות נתחי פרגיות נימוחים בפה עשויים בגריל עם רוטב מרינדה, בצל אדום ופלפל. צלחת גדולה של שעועית ירוקה מוקפצת בשמן זית ושום הגיעה יחד עם הפרגיות. מנה יפה אשר בלי צל של ספק יכולה הייתה לספק שני סועדים. אני הזמנתי סטייק אנגוס 400 גרם. מקור השם הוא מנתח הבשר בסקוטלנד והוא שומני מעט יותר מאנטריקוט רגיל. הוא מתקבל כשהוא מיושן ומשויש, כלומר ללא גידים, מאפיין שהופך אותו לרך כחמאה. הוא בשרני כראוי, כזה שקרניבורית שכמוני יכולה לנעוץ בו שיניים בהנאה, אך בעת ובעונה אחת נוח ללעיסה ואינו יוצר עומס על שרירי הפה. בכל זאת, כששתי בנות נפגשות לארוחת ערב, גם אם היא ב-Meat and Wine, הן בעיקר מדברות. הסטייק מוגש עם נתחי תפוחי אדמה רכים וטבעות בצל קריספיות שהן מעדן לחיך.

אני ביקשתי לי לקינוח משהו עם שוקולד. הרי מה אני בלעדיו? לכן קיבלתי שלוש מעטפות פילו פריכות במילוי שוקולד חם ומקורמל עם קרם ברולה בניחוח קפה כשמעל כל מעטפה כזו נח לו פרלין שוקולד מלא ומשכר. חברתי התעלפה לה לאיטה עם פרפה חלבה המוגש על מצע אטריות קדאיף ברוטב תפוז ותמר. גם אני, שאיני חובבת חלבה, וגם כשקינוח מעטפות הפילו שהזמנתי היה בהחלט לטעמי, הודיתי שבפעם הבאה שאבקר ב-Meat and Wine, יש סיכוי לא קטן שאבחר במנה זו לקינוח.

לאחרונה, עם ההתקדמות בעבודה, העלייה ברמת החיים והחיפוש אחר מסעדות נחשבות שאליהן אוכל להזמין אורחים חשובים המגיעים מחו"ל לצורך עסקים, הופכות מסעדות כגון Meat and Wine המוכרות ברחבי העולם מחד ומביאות ניחוח וניסיון של חו"ל מאידך, להכרח מטעם העבודה. לא עוד חיפוש אחר מסעדה יוקרתית לערב אחד מיוחד, אלא ממש כלי עבודה. Meat and Wine היא היהלום שבכתר לא רק בשל העניין שמעוררים הסניפים שהיא מחזיקה במקומות כמו דובאי ובחריין, אלא דווקא בשל היותה מסעדה כשרה. מעטות מאוד המסעדות שעדיין מחזיקות את עטרת ראשן ושומרות על כשרות ויעידו על כך מאמציי למצוא מסעדה שתארח כראוי את עורכי הדין היהודים מהפירמה הניו יורקית הנחשבת שמגיעים לארץ הקודש מספר פעמים בשנה.

איפה אתם בראש השנה?