מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת אחוזת שולמית: נקודת פריצה

נקודת פריצה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''השרימפס הוקפצו במידה מדויקת ברוטב רוקפור סמיך ועשיר, שזכה גם לביקור פיסות לחם שסירבו לוותר על ניגוב אחרון...''. אדווה גן סתיו אכלה באחוזת שולמית ארוחה משובחת, וגילתה כמה פשוט לפרוץ את גבולות העיגול של הקרם ברולה

לקח לי כמעט שבועיים להבין מאיפה לכל הרוחות אני מכירה את המלצר ששירת אותנו נאמנה באחוזת שולמית. בשנייה שראיתי אותו ידעתי שזה לא יעזוב אותי עד שאני אזכר (כמו שקורה לי בכל פעם שמישהו מוכר לי) - ואכן כך היה. כאן המקום להתנצל בפניך, יוחאי, על כל השאלות שהמטרתי עליך בכל פעם שהגעת לשולחן. פשוט הייתי חייבת לדעת...

אחוזת שולמית, מסעדה ומלון בוטיק, שוכנת במעלה מדרגות אבן רחבות, בדרך מהמושבה ראש פינה לצפת. אולי סתם ראיתי יותר מדי סרטים ישנים, אבל אותי אחזה התרגשות מהמחשבה שבמדרגות אלו ממש צעדו לפני עשרות שנים כל מיני קצינים בריטיים ומדינאים סתורי שיער הטרודים בניסוחי הסכמי שביתת הנשק עם סוריה וגם אישה אחת, לבושה שמלת מלמלה לבנה, העונה לשם שולמית (מעניין כמה זמן ייקח לי להירגע מהשאלה על שם מי קרויה אחוזת שולמית, ולמה למען השם לא שאלתי. כנראה שהייתי עסוקה מדי ביוחאי המלצר).

התיישבנו לצד שולחן המעוטר מפה לבנה, והצופה אל הנוף המרהיב הנשקף ממעלה ראש פינה. קיבלו את פנינו לחם טרי מקמח מלא ושלוש קעריות שהכילו ממרח עגבניות מיובשות מצוין, טחינה בסילאן, ושמן זית שהוזלף במעט בלסמי.

במשך שעה ארוכה התלבטנו ט' ואני מול התפריטים, עד לקבלת ההחלטה הגורלית. הנוף, היין שכבר הגיע והלחם הטעים לא עזרו לזרז את העניינים. לבסוף החלטנו לפתוח עם קרפצ'יו פילה עגל, שרימפס ברוטב רוקפור ושמנת, ופרוסות כבד אווז קר על פרוסות דקיקות של תפוח עץ. הקרפצ'יו היה טוב מאד, דקיק ומתובל בחומץ בלסמי ושמן זית. השרימפס הוקפצו במידה מדויקת ברוטב רוקפור סמיך ועשיר, שזכה גם לביקור פיסות לחם שסירבו לוותר על ניגוב אחרון. מנת הכבד הייתה נחמדה, אם כי הייתי ממירה את התפוחים במשהו דומיננטי יותר.

המנות העיקריות שבחרנו היו סטייק אנטריקוט, ושרימפס ביין לבן, חמאה ושום. האנטריקוט היה מצוין, והוגש לצד פלחי תפוחי אדמה, פלחי בטטה ושעועית ירוקה, עם שני רטבים משובחים: שמנת פלפל, וציר בקר ויין אדום מתקתק. מנת השרימפס ברוטב השילוש הקלאסי הייתה נדיבה וטעימה, ולצידה הוצב תל אורז לבן מכוסה באורז בר.

הקינוחים הגיעו לשולחן ואני עודני שקועה באובססיה קלה ובניסיון לגלות מאיפה מוכר לי המלצר. אולי קצת שוקולד יעזור. הרבה שוקולד הגיע בדמות טובלרון פיסטוק, שהיה משולש רחב ידיים עשוי שוקולד ושברי פיסטוקים, שעוטר בקרם ירוק (זרחני למדי) בעל ניחוחות פיסטוק. למרות האילן הגבוה בו נתלה שמו (טובלרון זה אושיה רצינית מבחינתי) - המשולש מראש פינה לא אכזב. הצלחה מסחררת נוספת הופיעה בדמות קרם ברולה טעים במיוחד שהוגש, שימו לב, בכלי ארוך וצר. שתי נקודות למי שהעז ופרץ את גבולות העיגול, התרשמנו.

היה מאד דרמטי לו יכולתי לספר איך בסוף הסתבר לי שיוחאי ואני חלקנו ספסל בבית היתומים ע''ש דיקנס, אבל המציאות שטפחה על פני בעודי צופה בערוץ ביפ מרגשת הרבה פחות. הוא פשוט דומה (אבל ממש דומה) לשחקן ההוא, נו איך קוראים לו... אוף.
(סתם נו, הוא דומה ליובל שגב, ההוא שמגלם את רנו פסקאל).

אחוזת שלומית
רח' דוד שוב , בעליה לצפת, ראש פינה.
04-6931485