מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ריח המרק של אמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אחד מזיכרונות הילדות החזקים שלי, הוא הזיכרון של החזרה מבית הספר ביום חורף קר וגשום. ידעתי שבבית מחכים לי שני הדברים הכי חשובים בעולם - תנור חימום והמרק של אמא. כבר מקצה הרחוב הייתי מריח את ריח המרק ומזרז את צעדיי הקטנים היישר הביתה.


אוכל , לטעמי , עוסק הרבה מאוד בזיכרונות. ואוכל של בית ושל אמא הוא אחד מהזכרונות והשורשים החשובים ביותר של הבישול, גם לשף שמבשל אוכל ''גורמה'' יוקרתי.
בעבר הייתה הארוחה המשפחתית מוסד מחייב והיה בה מעבר לאוכל גם תחושה של שייכות ושל ביטחון.
היום, בעידן האוכל המהיר והמוכן מהפריזר אל המיקרו, הרבה אנשים לא מוצאים זמן לבשל וגם לא לשבת יחד לאכול. לטעמי זהו הפסד גדול ולא רק מבחינה קולינרית.
אילו היה הדבר תלוי בי הייתי ממליץ לפחות פעם בשבוע להכין ארוחה משפחתית ולשתף גם את הילדים עצמם בתהליך הבישול, כדי שיוכלו לחוש את האוכל, הטעמים וגם את האהבה.

נזיד עדשים כתום

5 מנות

¼ כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
½ ראש כרוב פרוס דק
כוס עדשים כתומים
5 כנפי עוף (לא חובה)
1 כף כמון
1 כף חוויאג' למרק
מלח ופלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה

1.מטגנים בשמן זית את הבצל, הכרוב והגזר 5 דקות עד שמתרככים מעט. מוסיפים עדשים, כנפיים, כמון וחוויאג' ומטגנים עוד כמה דקות.
2.מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות. ממליחים ומפלפלים אחרי שהעדשים מתרככות מעט. מוציאים את הכנפיים, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 5 דקות.

קדירת קציצות וגרגירי חומוס

5 מנות

לקציצות:

½ ק''ג בשר (בקר או כבש) טחון עם מעט שומן
1 בצל קצוץ דק
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
1 כפית בהרט
1 כפית אבקת אפייה

לרוטב:
5 שיני שום קצוצות
1 כף לימון כבוש קצוץ
3 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
1 כפית טימין טרי
3 עגבניות מגוררות על פומפייה
צרור קטן של כוסברה קצוצה
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ללילה, מסוננים שטופים ומבושלים
שמן זית
מלח
מעט צ'ילי או פלפל גרוס

1. לקציצות: מערבבים את כל החומרים, מתבלים במלח ופלפל ויוצרים קציצות שטוחות. מחממים תנור לחום מקסימלי, מניחים את הקציצות על נייר אפייה או שמשמנים את התבנית ואופים את הקציצות 5 דקות.
2. לרוטב: מטגנים קלות את שיני השום, מוסיפים לימון, פלפלים וטימין ומטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים חומוס, עגבניות וכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5 דקות, מנמיכים להבה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 20 דקות.


ואם מבשלים עם הילדים...

עוגת שוקולד בריבת תפוז ''קלי קלות''

(תבנית 26 מרופדת בנייר אפייה):

400 גרם שוקולד
400 גרם חמאה
6 ביצים מופרדות
1 צנצנת (300 גרם) ריבת תפוזים איכותית


1.ממיסים בסיר כפול על אדים, או במיקרו שוקולד, ריבה וחמאה, מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.
2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומאחדים תערובות.
3. אופים בחום של 170 מעלות כשעה עד התייצבות.

הערה: ניתן לאפות גם כעוגות בתבניות אישיות.