מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לבשל מהלב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לשלוח את סמדר ולטר לסדנת בישול זה כמעט כמו לשלוח נזירה לאורגיה. צמחונית אדוקה שלא אוכלת אפילו דגים ונמנעת מלאכול ביצים לא מבושלות (אפילו אם הן מוקצפות במוס שוקולד)? ובכל זאת, מהסדנא של יואב שורד בספייסס היא חזרה בריחוף קל

''אוכל עושים באהבה או לא עושים בכלל''.
ביום חמישי ה-10/8, יום אחרי ט''ו באב, הגעתי מצוידת במשפט הזה ל''ספייסס'' בת''א. שם הסדנה שבה השתתפתי, ''מטעמים מן הלב ישר אל הלב'' לא השאירה מקום לספק. בראש דמיינתי לי מנות עמוסות תשוקה, שכיף לאכול עם אנשים אהובים. לא התאכזבתי. את הסדנה העביר יואב שורד, ואם השם נשמע לכם מוכר, אז כן, זה ההוא מ''קחי אותי שרון''. ובכן, אני מודה, אני מבינה למה שרון בחרה בו. מדובר בבחור פשוט מקסים, גבוה ונאה ועם זאת צנוע ומצחיק. והוא גם יודע מה הוא עושה במטבח, שנאמר ''גם יפה וגפם אופה''.

לסדנא בחר יואב מנות שבעיני מושלמות לארוחה רומנטית, קלילות להכנה ולאכילה ומנות שכל מבשל/ת מתחיל/ה וגם מתקדמ/ת יוכלו להכין כדי לפנק את בן/בת הזוג.

כבר בהתחלה, עם דברי הפתיחה של יואב, קיבלנו פוקאצ'ות מעולות עם שמן זית, מלח גס, חצילים ופלפלים. פתיחה מושלמת מעשה ידי זאב, הסו-שף, שגם לו מגיעות מחמאות מלוא הפה. היין נמזג בנדיבות, וניגשנו למלאכה: תחילה הכנו טריו פטריות ושרדונה, פטריות מבושלות קצרות בשמן זית, חמאה, יין ושמנת. מנה נפלאה, אבל כמה כבר אפשר לפספס עם מרכיבים כאלה? המשכנו לחצילים במלית גבינות, פרוסות חצילים דקיקות שגלגלתי בעצמי סביב מלית גבינות, פשוט מאוד להכנה ויוצא מרשים מאוד וטעים להפליא, אם כי נוטף שמן בגלל טיגון החצילים. לטעמי, אפשר לקלות את החצילים בתנור, נכון שזה לא יוצא אותו דבר, אבל זה חוסך המון שמן וקלוריות. הלאה לסלט לא שגרתי, עם פלפלים, גבינות ופקאן מסוכר - עוד מנה מרשימה וקלה, למרות שהייתי מוותרת על כמות השום הגדולה (8 שיניים) שגרמה לסלט להיות חריף במקצת.

מכאן המשכנו למנות הדגים והבשר, קבבוני דגים על מצע טחינה וגבינה בולגרית, ונתחי חזה עוף ברוטב סאטה בוטנים. משתיהן לא טעמתי, כי אני צמחונית, אבל הקרניבורים בקבוצה נהנו מכל רגע.
הקינוח שלמדנו להכין היה כוסיות שוקולד, עשויות גנאש שוקולד ושמנת שהועשר בחלמונים, ברנדי וחמאה ונמזג לכוסיות. גם ממנו לא טעמתי כי אני נמנעת מאכילת ביצים חיות, אבל אנקות ההנאה של שאר המשתתפים לא הותירו מקום לספק.

יואב הסביר בפירוט איך מכינים כל מנה, התייחס למרכיבים והדגיש את המלכודות בדרך. הוא הרבה במתן טיפים מועילים (הידעתם למשל שאגוז מוסקט הוא סוג של רעל שיכול, בכמות גדולה, אפילו להרוג? לכן יש להשתמש בו בתשומת לב ולהרחיק מילדים).
ראוי לציון גם שהוא הצליח לזכור את שמות כולם, שיתף כל אחד בתהליכי הכנת המנות והקפיד מאוד על ניקיון ועל סגנון ההגשה למרות שהיינו הרבה אנשים.
הכי אהבתי את גישתו לאוכל, לאנשים וכנראה גם לחיים בכלל- מאוד ישירה ונטולת כל פלצנות. בזכותו שלוש שעות הסדנה חלפו ביעף, ובהנאה גדולה.

להלן מס' מתכונים מהסדנה, עם הערות שלי בסוגריים עם כוכביות.

טריו פטריות ושרדונה
החומרים הדרושים:
500 גרם פטריות מעורבות (שמפיניון, פטריות יער ופורטבלו) חתוכות לפרוסות או רבעים
1/2 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן זית
60 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן מסוג שרדונה
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%
קורט עלי טימין קצוצים
10 עגבניות שרי תמר (*אם הן קטנות להשאיר בשלמותן, אם הן גדולות- לחצות לרוחב)
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט טרי
1/2 כוס פתיתי גבינה צהובה מכל סוג

אופן ההכנה:
1. במחבת טיגון מזהיבים את הבצל בשמן זית וחמאה.
2. מוסיפים בהדרגה את הפטריות, מוסיפים את היין, וכעבור כשתי דקות מוסיפים את השמנת ומצמצמים את הרוטב.
3. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
4. מוסיפים לקישוט את עגבניות השרי והטימין. ניתן להוסיף פתיתי גבינה לעיטור המנה.
(*בסדנה כל הכבודה הזאת הועברה לתבנית ונשלחה לתנור לכמה דקות, עד הזהבה של הגבינה. זאת אפשרות, לא חובה).

חצילים במלית גבינות
החומרים הדרושים:
פרוסות חציל (*פורסים פרוסות ארוכות ודקות לרוחב, בלי לקלף)
שמן לטיגון (*כאמור, אפשר גם למרוח במעט שמן ולקלות בתנור)
למילוי:
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינת שמנת עם עירית או זיתים
100 גרם פרומעז
2 כפות זיתים קצוצים
3 כפות עירית קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן ומקררים.
2. מערבבים את כל חומרי המלית. מורחים מלית על הפרוסות (*בערך עד כף מלית לפרוסה, ומשאירים סנטימטר אחד ריק בקצה הרחוק, כדי שהמלית לא תגלוש בגלגול). מגלגלים (*כמו רולדה. אם הגלילה גדולה מידי, חוצים באמצע. מעמידים את הגלילות על צידן, שיראו את המלית). שומרים בקירור עד להגשה (*ניתן לעטר בעוד עירית קצוצה)
ניתן להכין את אותו מתכון עם קישוא.

סלט פלפלים, גבינות ופקאנים מסוכרים
החומרים הדרושים:
8 פלפלים מסוגים שונים
1/4 כוס שמן זית
8 שיני שום כתושות (*לטעמי- להפחית בחצי)
1 גביע גבינת פטה פיראוס
1 גליל גבינת עיזים פרומעז
צרור עירית קצוצה
מלח ופלפל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה:
1. חותכים את הפלפלים לחצאים או לרבעים לאורך, מורחים בשמן זית ואופים עד שמתרכים. מכניסים לשקית ניילון סגורה, מצננים וקולפים, או לחילופין- מקפיצים על מחבת. מצננים. מעבירים לקערה אחרי חיתוך לפרוסות או קוביות.
2. את הגבינות חותכים לקוביות, מוסיפים לקערה יחד עם העירית, השום והפקאן.
3. מתבלים בפלפל שחור, טועמים לפני הוספת מלח. מערבבים ומגישים.


ספייסס
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב
טלפון: 03-6475555