שוב הגיע הפסח, תזכורת לכך קיבלתם כבר בשיחת הטלפון מאמא שביררה (בדרכה שלה) איפה אתם עושים את החג? יש את אלה הנהנים לעמול שעות במטבח, לחתוך, לקצוץ, לבשל, לאפות וכמובן בסוף גם לשטוף את הכלים ויש מי שרוצה להנות מיום שמש אביבי ולקבל מחמאות על האוכל מבלי לבלות אפילו דקה אחת במטבח. הנה כמה המלצות למסעדות ומעדניות המציעות אוכל מוכן לחג:
רוצים להנות מכל המחמאות על ארוחת החג שהגשתם לשולחן אבל לא באמת לעמוד שעות במטבח בין סירים מהבילים - ממש בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות פתרונות לאירוח מושלם בחגים
"הקישקע, תוצרת בית, גורם לכל הקפואים התעשייתיים להתבייש בעצמם. כאן אריה ממלא אותם במקום בעצמו..." גיא סופר מתוודע למטבח הפולני שהודחק אצלו בבית, במסעדת שטיבלע של אריה אסיג בראשון לציון
חג הפסח שמתקרב עלינו מעורר באופן אינסטנקטיבי את הטעמים המזרח אירופיים בבלוטות, מה שמתבטא בתחושת כבד קצוץ על הלשון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות יהודיות, שבהן אתם כמובן מוזמנים לאכול כל השנה, לא צריך לחכות לפסח
תושבי ראשון לציון והמסעדנים כבר לא מתביישים להגיד שבשביל ארוחה טובה במסעדה אין סיבה להגיע לתל אביב, ואכן ההיצע הקולינרי של ראשון לציון אינו קטן. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות מומלצות בראשון לציון – שיהיה בתיאבון
"אל העיקריות הגענו בקושי, ובכל זאת הרחיקה איילת לכת והזמינה לה את צוואר העוף הממולא בשומן אווז, מעדן למיטבי לכת במטבח היהודי שמבקשים להשיב זיכרונות מבית סבתא..." שירלי רחמים, אוכל יהודי כשר בשטיבלע, ראשון לציון
צדק חברתי: מי שמאס בבישולים, מי שמעדיף שנת צהריים על פני סירים מהבילים, מי שמעוניין בארוחה מוכנה, חמה ואיכותית שמלכתחילה לא היה מכין בעצמו – ראש השנה הוא הזמן למימוש הזכות הבסיסית שלכם. הנה מדריך לאוכל מוכן
אתם יכולים להשאיר את הסירים המהבילים לאלו שזה המקצוע שלהם, לתת להם גם לרחוץ, לחתוך, לשטוף ולהזיע באופן כללי. בזמן שהם יכינו לכם ארוחת חג מושלמת, תוכלו אתם ליהנות מיום אביבי ולחזור כשהאוכל יהיה מוכן. הנה הצעות
"קציצת הדג הייתה ענקית ושמנמנה ומעליה הונחה חזרת סגלגלה וססגונית עם קישוטי גזר מאודה. טעם הגפילטע היה משובח וניחן במתיקות קלה וחריפות (מהחזרת) שהשתלבו באופן מושלם..." קרן ויזנר חוזרת לשורשים בשטיבלע
תכירו את הגפילטע פיש החדש: צעיר יותר, שרמנטי יותר ומגיע מכל קצוות תבל. אספנו 8 מתכונים של גפליטע ממיטב השפים בארץ. השנה הפולנים יכינו גפילטע טריפוליטאי, האמריקאים יכינו גפליטע אסיאתי וההודים יכינו גפילטע צרפתי
''המנה שלי מנת כבד קצוץ הוגשה בצלחת חרסינה לבנה והייתה מלווה בלחם לבן פשוט, חם וטוב. על הכבד הקצוץ פוזר בצל מטוגן שהדיף ניחוח משכר...'' מרגלית אשכול פוסעת בבטחה לעבר שטיבלע- בית אוכל היהודי בראשון לציון