דינו רוקח עבד בכלל במסעדה סינית כשנקרא לדגל למסעדה המשפחתית. אז הוא שחזר מתכונים של סבתא, נועץ בדודות, נעזר בדמיון, והיום מחמיאים לו על התבשילים הטריפוליטאיים שלו. ללקוחות הוא אומר שזו בשלנית מבוגרת במטבח
דורון לביא, ממסעדת הבית של דורון שבכפר ורדים, מספר על לימודי הבישול חובקי העולם שלו, מהם חומרי הגלם האהובים עליו, איזה מטבח בינלאומי נותן לו השראה ומה היה החלום שלו, שאותו כבר הגשים. ויש גם מתכון לפטריות ממולאות
גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום
תומר חקזנר ממסעדת דיוינו בראש פינה מספר איפה למד לבשל (מהחיים), מה היה עושה אם לא היה שף (היה בכל זאת עוסק בתחום המסעדנות), מה נותן לו השראה (הכל מהראש), וגם מספק שני מתכונים: לצ'ורוס, ולאמפנדס בטטה
יולי וחן מזרחי הכירו במטבח של קזנקי, התאהבו, נישאו, ופתחו עוד סניף. כאן הם מספרים מה הם אוהבים לבשל ביחד, מה נותן להם השראה, ועל החלום המשותף שלהם: להמשיך עסוק במה שהם עוסקים, עם אותה אהבה
שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת נזכר בסירים של סבתא, מספר איפה למד לבשל, חושף מיהו השף האהוב עליו (רמז: הוא נשוי לה), ומספק מתכון למנת הדגל שלו: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן
רועי ראשוני, השף של מסעדת פרינצ'יפסה, מספר באיזה גיל הכין חביתה לראשונה, איפה הכי נכון ללמוד בישול איטלקי, בכמה מסעדות עבד לפני כן ומה לעולם, אבל לעולם, לא יבשל
וגיה שריף, הבעלים והשף של מסעדת רים אל בואדי ביפיע, מספר איך ולמה גדל במטבח, במה הוא מתמחה, למה הוא נמנע מלאכול במסעדות בארץ, איך נערכה המסעדה שלו לחודש הרמאדאן, ומהו החלום חוצה המגזרים שלו
חורחה קפלן, השף והבעלים הארגנטינאי של הקייטרינג אסאדו אמיתי, מספר איך היה מבלה את ימיו כילד במטבח, איך הוא הכי אוהב לעשות את הבשר שלו, למה הוא לא יוצא למסעדות ומה החלום שלו בשביל עצמו, ובשביל המדינה
מושיק אהובי, הקונדיטור והבעלים של הקונדיטוריה פיס אוף קייק ביפו, מספר איך נחשף לאוכל טוב דווקא בבית חולים, באיזה תחום יצרי אחר היה בוחר לולא היה קונדיטור, ואיך תורמים הלקוחות שלו למאפים שהם עצמם קונים
לילך גרמן, המתמחה בקייטרינג מעוצב ואיכותי, מספרת באיזה גיל פתחה את העסק, למה היא מסתובבת בשווקים ואיך הייתה עובדת בתחום האירועים גם אם לא הייתה שף
פנינה מס, השפית של חוות התבלינים בגלבוע, מספרת איפה למדה לעבוד עם תבלינים, מהי מנת הדגל שלה, ואיך היא בתחום למרות שהזכרון הראשון שלה מאוכל לא מלהיב
השף סיון אמסלם מהדרל'ה, המסעדה הצרפתית שעל גדות אגם מונפורט, מספר מה הזיכרון הראשון שלו שקשור באוכל, מהי המנה האהובה עליו, ועם מי הוא חולם לבשל
ענת שמעוני ממסעדת מטרו ביסטרו בכפר סבא מספרת לאיזה אירוע הכינה בפעם הראשונה אוכל, מה נותן לה השראה, היכן מברה ניסיון, ומה הקשר של כל זה ללימודי יהדות
אילנית שבו שגב, שפית של שתי מסעדות בצפון, במקביל, מגלה איך השפיעו עליה ארוחות ימי שישי בבית הוריה, מה נותן לה השראה ומה היא לעולם לא תבשל. כנראה
לכבוד טו'' באב, מספר השף של המסעדה הרומנטית בצפת על הצעת נישואין פרטית במסעדה, איזה אוכל הוא יזמין לעצמו בארוחה רומנטית, ומה הוא מבשל לאשתו בבית
דפנה דריאל, הגבנית, האוצרת והקניינית של בוטיק הגבינות של ספייסס מספרת איך הגיעה לתחום ומה יודעים הברזילאים שאנחנו עוד לא גילינו...
מוסקט, המסעדה שעליה מנצח השף חיים טיבי, היא מותג של איכות. מהירקות האורגניים שגדלים בגינה הצמודה ועד השירות ששמעו יצא למרחוק. אלגנטיות קסומה היא כנראה ההגדרה הקרובה ביותר למציאות של החוויה שמייצר טיבי. את השאלון השבוע העברנו אליו...
כשהוא יושב על הספסל ליד קולנוע גת ברחוב אבן גבירול בת''א, אלי טראב נראה כמו נער בדרכו הביתה מהתיכון. אבל האמת היא שמדובר באחד השוקולטיירים המבטיחים בארץ, בעל ידיים טובות וכישרון יוצא דופן לשילוב טעמים.
קימל שבנוה צדק, נכנסת בקרוב לשנתה ה-16, שיא בנוף המסעדות הישראלי. אם הצלחתם לפספס את המוסד הזה ב-15 השנים האחרונות, הלילה הלבן הוא הזדמנות טובה להתוודע אליו
אם לא היה שף, היה דוד גולדווסר, השף של מסעדת פסטיס, נגר. או אולי פסל ואולי גנן. ''העיקר לעבוד עם הידיים ורצוי עם עץ''. ולשאלון....
8 שנים בהיי טק ועוד כמה בבית היתה צריכה טל כץ כדי להבין שמה שהיא באמת אוהבת לעשות הוא עוגות ''טעימות בטירוף'' ומקושטות בבצק סוכר. כרטיס ביקור עם אחת הקונדיטוריות היצירתיות והמוכשרות בארץ
נמסטה היא ברכת שלום הודית שנאמרת בפגישה או בפרידה וזהו גם שמה של ההודית של אשדוד, המסעדה שהקימה משפחת סוגאוקר שהגיעה לארץ מבומביי ב-83. השאלון הפעם עם יפת סוגאוקר, בן המשפחה, על משפחתיות, עסקים משפחתיים ועל אוכל הודי וישראלי...
חוות התבלינים, המסעדה של פנינה מס, נמצאת במקום הכי יפה בארץ וכאילו זה לא מספיק, יש בה חוץ מאוכל צבעוני, ריחני ונהדר גם מנות אורגניות (וגם סטייקים עסיסיים, אל דאגה) ושפית עם גישה הוליסטית שמבשלת אותן ברוחניות. שאלון מעורר השראה
פאי גבינה עם פירות יער וטארט גבינת תות של הנס ברטלה, עוגת גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים של ניר צוק ועוד. מתכוני שבועות שחבל על הזמן